dimarts, 29 de juny del 2010

Bacallà al vapor amb salsa biscaïna (TMX)

Vam anar fa un temps a una classe de Thermomix amb receptes exclusivament de vapor, van cuinar de tot i tot era molt bo. Per aquí ja havíem publicat força receptes de vapor, però sempre hi ha lloc per fer-ne més. Uns fanàtics del bacallà com nosaltres no podem deixar passar de llarg una recepta com aquesta. Per cert, poseu-hi bitxo, que és l'alegria del plat :-)
Ingredients:
6 trossos de bacallà dessalat
1 ceba gran
2 cebes de figueres
2 grans d'all
1 pessic de sal
100 grams d'oli d'oliva
100 grams de pernil salat picat
2 cullerades de polpa de nyora
1 bitxo (molt recomanable)
100 grams d'aigua
Comencem greixant amb oli la base del Varoma i hi posem el bacallà. Ho apartem per més endavant.
Ara posem les cebes al vas i les triturem 4 segons a velocitat 4. Baixem cap a les ganivetes tot el que s'hagi escampat pel vas i la tapa. Afegim els alls, la sal i l'oli i programem 10 minuts, 100º i velocitat 1.
Quan s'acabin aquests 10 minuts, hi posem el pernil salat i coem 10 minuts més a 100º i velocitat 1.
Hi afegim la polpa de nyora i el bitxo i aquest cop cuinem 5 minuts, 100º i velocitat 1. Ara hi posem l'aigua i programem 15 minuts, varoma i velocitat 1. Un cop passat 5 minuts (és a dir, quan en quedin 10 al temporitzador), posem el Varoma a sobre del vas. Quan s'acabi el temps ho parem tot i servim el bacallà amb salsa per sobre.
Bon profit, gent!

12 comentaris:

  1. aquesta salseta fa molt molt bona pinta, per sucar-hi pa

    petons

    ResponElimina
  2. Molt bó surfzone. Jo no tinc Thermomix però bé, la veritat és que aquest plat es pot adaptar fàcilment fent el sofregit a la tradicional.

    Bacallà power!!

    ResponElimina
  3. Quin bacallà!...Jo tampoc tinc la thermomix però ja farem...la veritat és que té un aspecte de forquillada directe!A reveure!

    ResponElimina
  4. A mi el bacallà no m'agrada gaire, però la mateixa recepta amb lluç ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  5. Te lo copio porque el bacalao me fascina. Que buena pinta tiene esto!
    Besos.

    ResponElimina
  6. Mmm que rica! me imagino que sin termomix también se puede hacer, mira que yo quiero una, pero es que nadie me la regala :-( joo. jeje Un besito

    ResponElimina
  7. M'agrad el bacallà i la salseta ... i hasta el plat (que el tinc igual) .
    Bona recepta!!!!

    petons

    ResponElimina
  8. Deliciós. Sencillament deliciós. A nosaltres també ens encanta el bacallà i crec que aquesta recepta la faré per el cap de setmana, on l'art culinari agafa forma a casa.
    Moltes gràcies.
    Molt bó!!!

    ResponElimina
  9. Ha de ser mooooolt bó aquest bacallà, amb bitxo (però no massa, eh!)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Té una pinta bonissima!! a mi també m'agrada moltissim el bacallá!

    petons!

    ResponElimina
  11. Ummmmm, tinc que fer aquesta recepta, el varoma crec que tan sols l´he fet anar una vegada i aquest plat ha de ser boníssim!!! petonets

    ResponElimina
  12. dolorss: aquests plats de Caixa Catalunya han fet molt mal pel món blocaire (jo els he vist a 2-3 llocs diferents, com a mínim).

    mªjose: doncs nosaltres el devem tenir gastat: cuinem molt al vapor!

    Gràcies pels comentaris :-)

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D