Aquí tenim una recepta de provar i encertar-la. Cal donar sortida a la muntanya de verdures de la nevera, així que portem uns dies superant amb escreix les cinc racions de fruita i verdura recomanada, és possible que d'aquí poc comencem a treure arrels :-)
Aquesta recepta va sorgir del no-res, per gastar un altre excedent de verdura, i la veritat és que va sortir molt bé, amb un toc força exòtic gràcies a la salsa de soja i, especialment, a la pasta d'arròs, unes tallarines que havia comprat força temps enrere en un supermercat xinès d'aquells que només tenen cartells en xinès on t'has d'entendre amb senyes (com a molt). Aquesta pasta venia en un paquet de 500 grams i ja separada en 5 porcions individuals, potser una mica massa grans per al nostre gust, però tampoc és la mort de ningú, s'allarga a 6 i tots contents!
Ingredients:
Pasta d'arròs
3 pastanagues
2 cebes
Mitja col
Soja germinada a plaer
Salsa de soja
Oli de blat de moro
Comencem bullint la pasta segons les especificacions de la pasta. Mentrestant, anem tallant la verdura que quedi tota més o menys a la mateixa mida: a tires llargues i primes queda força bé, perquè al wok interessa que sigui prim per coure's molt ràpid.
Quan ja tinguem la pasta feta, la colem i la reservem. Ara posem oli de blat de moro al wok i l'escalfem a foc viu. Quan sigui ben calent, posem les verdures, menys la col, al foc i ho saltem 2-3 minuts, ho salem, hi afegim la pasta, un raig generós de salsa de soja, els germinats de soja i la col, ho remenem tot plegat i ho tapem ben ràpid i apaguem el foc. Amb el vapor que quedi, s'acabarà de coure la col.
Ho servim i a triomfar! Recordeu que, com sempre, el millor és el que s'ha quedat enganxat al cul del wok :-)
Per cert, algú té receptes que portin col llombarda?
mm, quina bona pinta! M'encanten els saltejats! el provaré!!
ResponEliminaSensacional l'apunt de 'treure arrels' XD.
ResponEliminaUna bona combinació, realment. Jo a temporades faig servir molt la salsa de soja.El que passa es que de vegades em satura i em paso un temps sense fer-li massa cas.
Ja, haurè de prendre el camí del mig...:)
És com la paella dels dijous que fem a casa per fer net de nevera, però amb pasta enlloc d'arròs. Una recepta sana i molt bona!
ResponEliminaQue bó, en tinc tres cols a la nevera estic a la busca i captura de receptes per ara he trobat algunes aquest cap de setmana faré una que ha d'estar força bé però amb una pila de calories, us informo.
ResponEliminaI jo m'apunto la vostre.
Muas!
Hola estimada família, de pasta mai n'hi ha suficient!! I aquesta vostra és genial. Per cert, quan comenceu a fer arrels aviseu que us vindrem a fer un reportartge pel bloc!!! ^^
ResponEliminaMuac
Un plat que hem fet mes d'un cop a csa i que bo que es eh??
ResponEliminapetons
Un plat sensacional, els saltejats queden molt gustosos, no perden res, són potents!, bona tria!A reveure!
ResponEliminahay que ver qué platos más ricos te pueden salir de las improvisaciones !!!
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
HOLA,QUE TAL ?
ResponEliminaUN PLAT DELICIÒS, AMB UN WOK ES FANS "VIRGERIES "...JE,JE I QUE BO QUE QUEDA TOT...
BONA REVETLLA
PETONETS SUSANNA
surfzone, vols venir el dijous per la tarda al #vistinovist a xerrar de twitter, blocs i cuina? T'he enviat un missatge per twitter també.
ResponElimina:)