dimarts, 15 de juny del 2010

Porro i pastanaga


Hem estat un parell de mesos comprant fruita i verdura al Recapte; hem de dir que l'experiència en general és bona, la diferència en sabor i textura és abismal, però alguna fruita ha arribat tocada (especialment les fruites més delicades, com ara les maduixes). La recepta d'avui és producte d'aquestes compres: vam tenir una allau de porro i pastanaga a la nevera i calia donar-li sortida abans que es fes malbé. Així doncs, vaig decidir fer-ne un acompanyament; aquí el tenim amb un fals bacallà a la llauna.
Ingredients:
3-4 porros
8-10 pastanagues
Oli d'oliva
Sal
Vi o cava (encara ens en quedava)

L'elaboració és ben senzilla: piquem els porros i tallem la pastanaga a discs (amb la mandolina per fer-ne via i obtenir un resultat homogeni). Posem oli d'oliva en una paella, l'escalfem i hi posem el porro i la pastanaga. Quan ho haguem espantat, baixem el foc i deixem que es vagi fent lentament. Quan veiem que queda sec, hi posem un raig de vi o cava, i també hi posem la sal.
Al cap de 20-30 minuts a foc molt lent, ja ho tindrem a punt. Proveu-ho, que queda molt bo i molt dolç :-)

10 comentaris:

  1. Biennnn, tornen les receptes :)

    Jo si porta bacallà ja estic rendit, però si també porta porro es que 'doy palmas con las orejas'. Sensacional!

    ResponElimina
  2. La combinació de porro i pastanaga dóna molt joc a la cuina, oi? Són dues verdures humils que estan a la base de moltes receptes!
    I segur que comprades així són molt més gustoses :)

    ResponElimina
  3. M'agrada la combinació i m'ho apunto per quant tingui excés de porros o pastanagues, ha d'estar bó.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Muy rica combinación, se ve esplendido el plato, que rico! Un besito

    ResponElimina
  5. M'agrada aquest acompanyament i amb bacallà...que booooooooo
    petons

    ResponElimina
  6. que buenisima pinta,m'agrada tot, el bacallá me chifla!

    petons!

    ResponElimina
  7. Hola família!! Com ens trobem? Ja teniem ganes de que els vostres fogons tornessin a l'ataquerrrr!!! Molt bona recepta, i quins colors més bonics al plat!!

    ResponElimina
  8. la imaginació al poder!!... i aquesta sortida per l' excedent de porro i pastanaga, és per no renunciar a tenir la nevera a rebentar de qualsevol cosa...
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Qualsevol cosa que acompanyi un bon bacallà s'eleva a categoria superior!
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  10. Gràcies pels comentaris, amb l'empenta que ens doneu, anem ressuscitant a poc a poc!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D