dimarts, 1 de juny del 2010

Sofregit de barbacoa

Benvinguts de nou, després d'una allau de feina que ens ha obligat a abandonar el 2.0 uns dies, tornem a ser al peu del canó, amb moltes receptes pendents. Anem per feina... segur que més d'un dia després de fer això:
I això:
us heu trobat que ha sobrat molta carn i no sabeu què fer-ne... nosaltres hem trobat una solució genial per aprofitar-la d'una manera diferent i ben saborosa: fer-ne sofregit!
Ingredients:
Ceba
All
Oli d'oliva
Tomàquet
Cava o vi (segur que també n'ha sobrat, recordeu que el truc de la cullera no serveix per a res!)
Carn sobrant de la calçotada
Fem el sofregit de la manera més típica: escalfem l'oli d'oliva, quan és calent hi afegim l'all i la ceba tallada ben petita, ho deixem daurar una bona estona (10-12 minuts). Després hi afegim el tomàquet i ho deixem reduir una bona estona. A continuació hi afegim el cava, un raig ben generós, que li donarà un toc dolç magnífic i que bulli una bona estona.
Mentrestant anem picant la carn que tinguem: a casa nostra va sobrar botifarra blanca i negra i cansalada; la Thermomix ens va donar un cop de mà per picar-ho tot.
Quan ens sembli que la salsa està a punt, afegim la carn i ho deixem coure una miqueta més. Això es pot fer servir immediatament, guardar-ho uns dies a la nevera o congelar-ho per més endavant, tindreu un sofregit amb gust de barbacoa boníssim!

15 comentaris:

  1. Oumfffffff, mare meva, quin sofregit!! Excel.lent :))

    ResponElimina
  2. doncs a mi no em sobra perque no mengem calçotada jiji però la idea em sembla molt bona

    petons

    ResponElimina
  3. Que rico! nunca lo he probado... pero estaría encantada! ñam ñam

    Un saludo

    ResponElimina
  4. oigggg pues debe estar divino!! se puede usar de relleno para una empanada por ejemplo, no ?que apañaditos sois.

    petons

    ResponElimina
  5. No hi ha res com tenir bones idees! Tot i que... jo no sóc de calçotades, i si faig carn miro que no en sobri. Així que ho tinc difícil! Però la veritat és que no se m'hauria acudit fer una cosa tan bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Quina bona idea!, normalment ens ho acavem tot, però m'ho apunto per a altres cops. Gràcies per compartir la iniciativa!a reveure.

    ResponElimina
  7. Ja m´ho imagino per fer una lasanya amb gust a carn a la brasa. Perfecte.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  8. Que rica se ve esa salsa y de carne, jamás me lo hubiese imaginado.
    Estupendos esos espárragos a las brasas, deben ser un manjar!
    Besos.

    ResponElimina
  9. És que no es pot llençar res! Perfecta la idea!ç

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Una idea genial, te felicito.
    Besos

    ResponElimina
  11. Una bona manera d'aprofitar la carn que sobra, no se m'hauria acudit mai fer-ne sofregit. Ha de quedar molt gustós, amb l'aroma que deixa la brasa...

    ResponElimina
  12. Qué bona idea!!!! yo ho faria servir per a una pizza!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Hola ¡Bon dia! ¡Boníssima recepta!

    Som l'equip de la Sirena i estem realitzant un concurs de vídeo receptes al nostre blog, ens encantaría la teva participació. Et deixem el link per si t'animes:

    http://blog.lasirena.es

    ¡Moltes gràcies! :)

    ResponElimina
  14. Gràcies a tots pels comentaris / gracias por los comentarios.

    Kako: eso no son espárragos, son calçots, cebollas tiernas de primavera típicas en Catalunya. Si no has probado en la vida, te recomiendo que alguna primavera lo intentes, te invadirá la calçotitis, una obsesión enfermiza por repetir calçotada año tras año XDDD

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D