dijous, 16 de setembre del 2010
World Bread Day - broix al vapor (TMX)
Buf, ja ha passat un any i ja tornem a ser al dia mundial del pa. Nosaltres ens fem sovint el pa a casa... amb resultats diversos: a vegades surt com una totxana de sec, a vegades no lleva i queda una galeta gegant, i a vegades queda bé, molt bé (com és el cas del pa d'avui).
Per a aquest any he fet servir una recepta que vam provar fa temps, la vam aprendre en un curs de Thermomix, i que dóna un resultat boníssim, un pa molt i molt lleuger, perquè es cou al vapor.
Ingredients:
45 grams de llet
15 grams de llevat fresc
2 ous M
250 grams de farina de força
30 grams de sucre
Mitja culleradeta de sal
50 grams de mantega a trossets
750 grams d'aigua (per fer el vapor)
Aboquem la llet al vas i programem 30 segons, 37º, velocitat 1. Quan hagi acabat, hi afegim el llevat i programem 10 segons a velocitat 3. Hi incorporem els ous, la farina, el sucre i la sal i ho barregem tot plegat 30 segons a velocitat 6. Després programem 1 minut i mig a velocitat espiga, que quedi ben pastat. Quan hagi passat aquest temps, posem un minut més també a velocitat espiga i anem posant la mantega pel forat del vas.
Deixem reposar la massa al vas durant 1 hora; quan hagi passat, baixem la massa amb l'espàtula i pastem 30 segons més a velocitat espiga.
Ara untem un motlle, que càpiga a dins del Varoma, amb mantega i hi aboquem la massa. Posem el motlle a dins del Varoma, i ho desem en un lloc que no sigui fresc i sense corrents d'aire fins que dobli el volum (nosaltres ho vam deixar més o menys una hora).
Posem l'aigua per al vapor al vas, tapem el Varoma i el posem a sobre del vas. Programem la màquina 45 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Quan s'acabi el temps, ja podrem gaudir-ne! Un cop acabat i desemmotllat, recomano tastar-lo amb alguna llepolia dolça, com ara amb melmelada casolana, ganache o amb una solitària presa de xocolata.
Si voleu fer un pa Shabat, aquí teniu el que vaig fer l'any passat.
Participeu-hi, que és molt divertit!

Amb aquest sí que m'atreveixo, tinc la thermomix :)
ResponEliminaJa he vist algun cop pa cuit al Varoma, però no m'he atrevit mai a fer-lo... però veient el vostre resultat, segur que m'animo. A més, aquests pans dolços són els meus preferits per esmorzar ;)
Surfzone; Saps...? m'he mirat les "fotos" i la veritat, en algúna em sembla el famós quadre de Dalí del pa, a la cantonada de la taula, no ho sé si de bó, peró si de curiós.
ResponEliminaQue ganas de sacarte un pedazo!!.....me antojaste....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMai no havia vist un pa cuit al vapor i com q no tinc termomix, no entenc res del q has posat! ;-)...pero te una pinta deliciosa...
ResponEliminaUna abraçada,
Surfzone estimat, només dir-te que el dia mundial del pa és d'aquí a un mes, t'has avançat un!!! Això et passa per no saber la coincidència entre "nom" del mes i "número" del mes... 1: gener; 2: febrer; 3: març.... Aixxxx!!! ;)
ResponEliminaMolt bo aquest pa, jo també el vaig fer en un curs de cuina i el resultat és boníssim!!!
ResponEliminaSempre queda bé.
Judith
Primer moltes gràcies per visitar la meva cuina. No disposo de tant de temps com abans per visitar els vostres blogs ni per nodrir el meu però tot té el seu temps i el seu moment.
ResponEliminaNo sabia quin era el dia mundial del pa i ara mateix m'ho anoto pel proper any! Una fantàstica pinta aquest pa, deuria estar deliciós. També me n'apunto la recepte.
Una abraçada
Gemma