dilluns, 11 d’octubre del 2010

Nyoquis amb ceps i trompetes de la mort

 Ja tornem a tenir els bolets aquí, i ja torna a tocar posar receptes. Aquest dissabte al matí vam anar al Montseny a collir castanyes... no em vam trobar ni una; per compensar, però, el bosc ens va obsequiar amb aquests ceps d'allò més bonics i amb unes trompetes de la mort per arrodonir la feina:
 Així que amb això i un paquet de nyoquis frescos que teníem a la nevera, ja vam tenir a punt el dinar de dissabte mateix, més que res per assegurar-nos que els bolets no perdessin frescor ;-)
 Ingredients:
500 grams de nyoquis frescos
Bolets, com més, millor
200 ml de nata per cuinar
Sal
Oli d'oliva
 Primer de tot triem i netegem els bolets, els tallem a daus i els passem per una paella amb oli d'oliva calent, a foc viu, que quedin ben saltats. A continuació en retirem uns quants, i afegim la nata als bolets que han quedat a la paella. Deixem que bulli i es faci una mica més espessa i ho passem tot cap al pot de la batedora. Allà ho batem per tal de donar molt sabor a la salsa. Un cop la tinguem llesta, hi afegim els bolets que hem reservat.
Finalment bullim els nyoquis. Recordeu que normalment només cal bullir-los fins que flotin, i això vol dir 1 minut o 2 com a molt, així que és molt fàcil que se'ns passin si badem una mica. Quan ja flotin,els colem, els barregem a la salsa i ràpidament cap a la taula.
Assegureu-vos de tenir pa per sucar, no us en penedireu!

10 comentaris:

  1. Doncs no estava gaire lluny!, jo hi vaig anar amb la familia i vam trobar 1 ou de reig,EL PRIMER OU DE REIG DE LA MEVA VIDA!, apagallums i bolets dels que a casa anomenem d'esponja.Aquests nyoquis han de ser DELICIOSOS!!un platet per demà no tens?...Una recepta molt i molt bona Surfone. A reveure!

    ResponElimina
  2. Ayer precisamente estuce hablando con una amiga de Barcelona sobre las trompetas de la muerte. Yo no las he probado nunca pero me dice que tienen un olor y un sabor característico y exquisito. Aí que me imagino cómo estarán estos ñoquis...no hace falta más! Besitos!

    ResponElimina
  3. Que curiós nosaltres també hi erem a prop i vam poder gaudir d'uns quants, aui ens queda un rissotto.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Sensacional, faig molt poques vegades els nyoquis i tinc clar que és un error per la meva part. I amb els bolets combinen molt i molt bé.

    Ara m'ha entrat gana de nyoquis amb bolets... i es festiu!! ostiessssssssss!! XD

    ResponElimina
  5. Que sabor tienen que tener estos noquis!!....me encantaron!!....que ganas de probar esas setas....se ven deliciosas.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Jo també preferiria trobar ceps que castanyes, je je je...
    Quina recepta més original, no acostumo a fer-ne gaire i ara tu ens proposes aquests tan especials. M'ho apunto!

    ResponElimina
  7. quan vaig a buscar bolets generalment no en trobo, potser si provo d'anar a buscar castanyes...
    felicitats pel plat, realment ha de ser per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  8. Bueno estoy convencida de que estaban riquísimos.
    Besos

    ResponElimina
  9. La fila que fan es molt bona, també m'han entusiasmat molt i molt aquests ceps qeu has agafat.

    Salut!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D