dimecres, 27 de juny del 2012

Marquesa de xocolata

Un altre pastís d'aniversari, aquest fa mig any que corre fotografiat pel disc dur... però això no vol dir que no sigui un pastís bo, sinó que no tinc massa temps per publicar i la carpeta amb fotografies per publicar es va fent més i més gran.
Aquesta delícia és ideal per a amants de la xocolata, té un gust molt intens, però alhora és molt cremós, i això fa que es desfaci literalment a la boca. Proveu-lo!
Ingredients:
80 grams de cacau pur en pols
150 grams de mantega
75 grams de xocolata fondant
250 grams de nata
150 grams de sucre (si la nata no en porta)
3 rovells d’ou

Per al muntatge:
1 paquet de sequillos o un bescuit casolà
Melmelada de fruita


Primer hem de desfer la mantega a foc molt suau i barrejar-la amb el cacau en pols. Un cop estigui ben barrejat, hi afegim la xocolata, ho anem remenant fins que quedi tot líquid. Ho deixem reposar.
Mentrestant podem anar muntant la nata: primer de tot triturem el sucre amb la batedora o el molinet del cafè, que ens quedi ben fi (no fa falta la finor del sucre glacé). Un cop així, el reservem. Si ens fa mandra triturar-lo, el podem deixar sencer, però trobarem un crec-crec a les dents quan ens el mengem. Muntem la nata i quan comenci a agafar, hi anem afegint el sucre, sense deixar de batre. Quan tinguem la nata ben muntada, la reservem.
Els quatre genets de l'apocalipsi dietètic que van aparèixer en un monogràfic de xocolata:
Marquesa de xocolata



Tornem a la barreja de xocolata: ara hi posem els rovells d’ou, d’un en un, i ho barregem molt bé. A continuació afegim aquesta barreja a la nata muntada, al començament amb un filet de xocolata i barrejant amb molta cura. Un cop la nata tingui la temperatura de la xocolata, ja podem posar-ho ràpid i remenar-ho bé. Mireu de fer-ho delicadament, que la nata no perdi aire.
Comencem a muntar el pastís: tallem els sequillos per la meitat i en fem un sostre al final del motlle i els pintem amb melmelada de manera generosa. A sobre hi posem la meitat del farcit de xocolata. Tornem a posar una altra capa de sequillos i tornem a pintar amb melmelada. Hi posem la resta del farcit (o el que ens hi càpiga) i ho tapem amb un últim sostre de sequillos. Ho reservem a la nevera unes 6-8 hores i ja estarà llest per menjar.
Com a totes les receptes que porten ou cru, recordeu que no podeu deixar-lo massa estona a temperatura... un cop surti de la nevera, feu-lo passar ràpid (no costa gaire).

6 comentaris:

  1. Aquest post ha anat a parar directament a la carpeta "dolci da fare"
    Provaré tot aviat.
    Chocolate Heaven, només el nom….

    ResponElimina
  2. A mi, dels quatre genets de l'apocalipsi dietètic m'agraden tots quatre!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Sort que l'has publicat, perquè té una pinta sensacional!
    Jo, com la Dolça, també cauria a les quatre temptacions que ens has posat, je je je...

    ResponElimina
  4. Renoi la Júlia, quin pastís més guapo!. Tal i com ho expliques sembla una delicadesa al paladar que no ens podem perdre!!!. Una abraçada! i bon estiu!

    ResponElimina
  5. Ufff, postres ultradolços i cremosos... I'm lovin it.

    ResponElimina
  6. Visca la xoco!!!! I els genets de l'Apocalipsi molen molt! Qui ho diu que eren dolents????!!!!
    Jo encara tinc pendent de penjar el pastís de l'aniversari de l'Alba (la meva filla gran) i el vem celebrar al març... o sigui que t'entenc perfectament! Ens falta temps!!!

    Una abraçada des de Cantoni (que arriba abans que des de Terrassa... xD)

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D