divendres, 28 de setembre del 2012

Quiche d'espàrrecs, albergínia i xampinyons

Aquí tenim una variant de la clàssica quiche lorraine, una quiche d'espàrrecs. Segurament la quiche és, juntament amb les pizzes, un dels plats que admet més canvis, variacions i personalitzacions. Partint de la recepta bàsica, podem treure i afegir el que ens sembli (sempre i quan respectem la nata líquida, el formatge i els ous).
Nosaltres la vam fer amb espàrrecs (congelats), xampinyons i, com no, albergínia.
Ingredients obligatoris:
1 full de pasta brisa
200 grams d'Emmental ratllat (o un altre formatge que us agradi)
3 ous
200 ml de nata líquida
Sal

Ingredients opcionals:
Espàrrecs
Xampinyons
Albergínia
Posem la pasta brisa en un motlle rodó de manera que quedin parets pel costat.
A continuació barregem els ingredients bàsics (el formatge ratllat, els ous, la nata líquida i la sal) i ho reservem.
Com que la recepta ha de passar pel forn, hem de rumiar una mica com volem el farcit. Per exemple, si ens agraden els xampinyons crus (o tirant a crus), els podem posar a la barreja crus i ja es couran una mica al forn; l'albergínia, en canvi, s'ha de saltar abans amb una mica d'oli, perquè sinó tindrem una quiche de sola de sabata...
Nosaltres vam tallar l'albergínia a daus, la vam salar i deixar 10-15 minuts suant el líquid. A continuació la vam saltar a foc fort uns 10 minuts més o menys. A continuació vam afegir-la, juntament amb els xampinyons, a la barreja anterior. Ho posem tot al motlle amb la pasta. Finalment, hi posem els espàrrecs amb una mica de gràcia i cap al forn, preescalfat, a 180 ºC durant uns 25-30 minuts, fins que quedi daurat.
Val la pena esperar una estona i portar-la a taula tèbia, queda molt més presa i bona.
Bon profit!

7 comentaris:

  1. Tens raó, la quiche és molt versàtil, tant t'arregla un sopar, com t'ajuda a fer neteja de la nevera! Aquesta ha d'estar boníssima.
    Ruben, jo la pectina la compro a una botiga de fruits secs de Terrassa que es diu Crec Crec. Però suposo que en pots trobar a qualsevol botiga que venguin fruita confitada i coses així, o si no My lovely food:
    http://shop.mylovelyfood.com/p/1462/my-lovely-food

    ResponElimina
  2. uhmmmm que buena la quiché, pero en casa tiene que ser la clásica, cosa que a mi me cansa, y me encantaría pillar un pedacito de esta!! que buenisima debe estar!!

    ResponElimina
  3. La quiche és un plat que m'encanta i aquesta té un aspecte fantàstic.

    ResponElimina
  4. Jo ahir la vaig fer de fredolics que encara en tinc de confitats de l´any passat, gamba pelada de la Sirena i una mica de varietat de verduretes que ja tenia cuites. De fet com bé dius és al gust! Aquesta teva entra ja de primeres pels ulls, molt ben repartits els ingredients.

    ResponElimina
  5. marga: això de tenir fredolics confitats just a punt d'entrar a la nova temporada de bolets és tot un luxe; vindria a ser la catifa vermella dels Oscar :-)

    Gràcies a tots pels comentaris!

    ResponElimina
  6. UF! Mencanten les quiche!!! T'ha quedat genial!
    Bon cap de setmana!
    PD. A veure si funciona, perquè des de casa aquesta nova imatge del teu blog no em permetia deixar-te comentaris.

    ResponElimina
  7. Ah funcionaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D