El dia que un xocoaddicte us demani un pastís per fer-se passar la síndrome d'abstinència, no ho dubteu pas: farciu-lo amb ganache de xocolata (o feu-li unes textures de xocolata com aquestes). Les passes per fer aquest farcit són molt fàcils i quedareu com uns professionals.
Per cert, amb el resultat final també podem fer-ne boletes, arrebossar-les amb cacau o amb cagarrets de xocolata i tindreu unes trufes de primera!
Ingredients:
2 parts de xocolata de postres
1 part de nata
Sempre farem servir aquestes mesures com a punt de partida, ja que així obtindrem una pasta molt cremosa i que no se solidificarà quan es refredi (però que conservarà la forma que li donem). Si la voleu més clara, hi afegiu més nata... si la voleu més espessa, doncs més xocolata! Amb 200 grams de xocolata i 100 grams de nata surten... 300 grams de ganache (sóc un atxa de les matemàtiques), suficient per fer una capa de pastís o per unes 30-40 trufes petites.
Primer de tot posem la nata en un cassó i la fem bullir.
Quan hagi arrencat el bull, parem el foc i hi afegim la xocolata... si li afegiu esmicolada, anireu més ràpid. Si us fa mandra esmicolar-la (com podeu veure aquí), haureu de barrejar més estona.
Anem remenant, amb el foc aturat, i la xocolata s'anirà fonent.
Aquí gairebé ja ho tenim tot desfet.
Quan ho tinguem ben barrejat i sense cap tros de xocolata per desfer, podem dir que gairebé ja està, ja li tenim el peu al coll. Ho reservem una estona a la nevera perquè agafi consistència. Aquesta estona varia segons la temperatura de la mescla, però amb mitja hora o una hora n'hi haurà prou.
Ara ho traiem de la nevera, agafem el batedor i ho batem com si muntéssim nata. Us recomano que feu servir l'elèctric si el teniu, perquè la mescla és força espessa i cal batre una bona estona...
Quan tinguem la consistència desitjada, ja ho tenim fet! Ara ho podem fer servir per farcir un pastís, fer-ne unes trufes o menjar-nos-el a cullerades :-)
Ep, no us oblideu que aquest dissabte i diumenge tenim la fira Làctium a Vic, si us agrada el formatge, no us la perdeu!
Quina bona pinta que té aquest ganache. M'apunto la recepta per a farcir algun pastís.
ResponEliminaUna abraçada i que passis un bon dia.
es un vicio la ganache de chocolate verdad??? jajaja
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
La ganache de xocolata és un bàsic de la pastisseria amb moltes aplicacions ;)
ResponEliminaI ja tenia a l'agenda apuntada la fira... a veure si m'hi puc acostar ;)
Quina cosa més bona...
ResponEliminaSUposo que jo seria de les que s'ho mengen a cullerades. Què bo´Déu meu!
Lo de la Fira... Ostres m'encantaria anar!
una abraçada
Babejoooooo!!!!! Només de pensar en una coca de yogur amb melmelada de taronja amarga de farcit i cobert de ganache de xocolata... uf...
ResponEliminaguau!! tengo la boca hecha un charco... jo que rico
ResponEliminaVive la Ganache!
ResponEliminaJo tinc pendent de fer una ganache blanca que serà la bomba per als amants de la xocolata blanca (me myself, jeje)
Oh, i és que és taaaaaaan bona!!! I fàcil de fer!
ResponEliminaJa ens faràs una crònica del Lactium pels que no ho tenim a prop. ;)
Petons!
Que buenaaa y que facil y que rica y que todo... que bien. Un relleno como dios manda, si señora!
ResponEliminabss
POR FAVOR! por favor, por favor ... ¿Como puedes hacerme esto? ¿Tú sabes que pintaza? por favor ... yo que quiero empezar con recetas ligera y tú presentara esto ...
ResponEliminaTengo delante de mí un charquito! jeje
Besitos!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQue bona és la ganache, per farcir qualsevol coc i pujar-lo de categoria!
ResponEliminaM'han vingut unes ganes de sucar-hi el dit!!!
Per cert, l'Starbase ja pot estar fent la ganache blanca que també m'agrada l'idea!!
Que vagi molt bé per la Fira de Vic i ja ens explicaràs!
PTNTS
Dolça
Doncs mira, aquest cap de setmana tenia ganes de preparar una charlota i dubtava quin farcit posar-li, pero m'acabes de donar l'idea.
ResponEliminaPetons
Oh que boooo, ideal per farcí un pa de pessic. Aquest dissabte ens passarem pel Lactium.
ResponEliminaPetons
Hola Surfzone,
ResponEliminaI aquesta ganaché amb una mica de licoret estaria de mort!! gràcies per compartir-la! les fotos molt guapes!!
Penso que quan la faci no arribarà al pastís :)
ResponEliminaEsto lo tengo reservado para las tortas fondant, es una bomba de sabor!
ResponEliminaBesos.
Et puc dir, que per mi (una xocoadicte) el garnache es del millor que hi ha! m'encanta!! ummmm!!
ResponEliminaPetonets!
gemma (guspires): apunta bé, perquè això és gloriós!
ResponEliminapaula: sí, vicio absoluto... empezar y no parar XD
gemma: espero que vinguessis, això va estar fantàstic (el diumenge fins i tot hi havia poca gent).
montse (xuxi): no et creguis, que aquí també hi ha bufetades per escurar bé el pot!
david: aquí sí que no coincidim... odio la combinació de xocolata i taronja, totalment a contracorrent del món!
toñi: ¡pues babero y a probarlo!
starbase: tampoc ha de ser tan difícil... així que ja tens feina pel bloc (això sí, a càmera lenta).
mercè, dolça: ja tens la crònica!
quo: sí, o a palo seco, sin problemas.
cuinera: lo mismo que toñi: babero y deja el bikini de lado...
la cuina de l'estany: com va anar aquesta xarlota?
fem un mos: sí, farcit o com sigui, això agrada a tothom!
anna: mmm, no ho sé això del licoret... a nosaltres ens agrada així, sense afegir-hi res (no ens agraden gaire els bombons de licor).
mª jose: aquest sol ser el problema, però se soluciona fent-ne més del compte :-)
kako: sí, es la bomba :-)
laura: doncs apa, ara ja el pots fer a casa!