dimarts, 20 d’abril del 2010

Pastís de nata i maduixes (2) (TMX)

Deu ser la temporada, perquè quan veig nata i maduixes, em vénen unes ganes boges de fer-ne pastissos. En aquest cas, també vaig fer servir el motlle de carbassa Lékue com amb el pa enriquit (per a tots els frisosos de veure el motlle, tranquils, que ja el posaré a la secció d'eines), trobo que la presentació final és realment espectacular, i a més com que té un forat per farcir si el posem de cap per avall, va perfecte per posar-hi coses a dins :-)
Per fer la recepta, em vaig basar amb la recepta de bescuit de iogurt grec de l'Elena de Chocolate y pimienta, haig de dir que va ser tot un encert seguir-la, va sortir un bescuit espectacularment flonjo. De totes maneres, vaig modificar la recepta per fer-lo de xocolata i a més omplir el motlle sencer.
Ingredients:
Per al bescuit:
6 ous
250 grams de sucre
3 iogurts grecs
75 ml d'oli de girasol
150 ml de llet sencera
300 grams de farina
75 grams de cacau pur
15 grams de llevat en pols
1 pessic de sal

Per al farcit:
Maduixes
Nata

Engeguem el forn a 160ºC. Posem els ous i el sucre a la Thermomix amb la papallona muntada i programem 3 minuts, 37ºC, velocitat 3. Quan s'acabi el temps, posem 3 minuts més sense temperatura, ara ja tenim els ous blanquejats. Hi afegim els iogurts i barregem 10 segons a velocitat 3. Després hi posem l'oli i la llet i barregem 10 segons més.
Finalment hi posem la farina, el cacau i el llevat i ho barregem 30 segons, ens assegurem que quedi tot ben barrejat. Aboquem la mescla al motlle i el posem al forn uns 45 minuts. Un cop transcorregut el temps, el traiem del forn i no el desemmotllem fins que sigui ben fred.
Mentrestant netegem les maduixes i muntem la nata, que quedi ben presa. Ho barregem tot. Desemmotllem el pastís i en tallem la part sobrant, ja que caldrà girar-lo. En farcim el forat del pastís. A dalt de tot hi posem una corona de talls de maduixes i ho decorem, per exemple, amb xocolata (com va fer la lyli en aquesta ocasió). Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Nen, esta 'catacagues'. Espectacular.

    ResponElimina
  2. És que combinen de conya, la nata i les maduixes, no és per a menys! Un pastís és el mínim!!! Petonets.

    ResponElimina
  3. La verdad que ese molde es chulísimo! La presentación en sencillamente espectacular, y claro, el bizcocho con la nata y las fresas tiene que estar de muerte!

    ResponElimina
  4. Ja que tens el motlle prou el tens d'amortitzar, no?
    Les maduixes s'adapten a tot: postres, amanides, salses, pastissos... molt bona recepta!!!

    ResponElimina
  5. El motlle està genial, però jo em quedo amb el resultat, aquest pastís, t'ha quedat fantàstic. Petonets

    ResponElimina
  6. Estàs traient molt profit d'aquest motlle, eh?
    La veritat és que queda impressionant, tot el pa de pessic ben farcit de nata i maduixes... Segur que es van sentir uns ohhhhs espectaculars quan el van veure tan bonic, oi?

    ResponElimina
  7. Xiquet,xiquet, amb un pastís com aquest SI que em tremolarien les mans i em sortiria la foto moguda d'emoció!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Bufff ... esto es pecado seguro ... fresas, nata y chocolate ... casi nada ... eso son palabras mayores ... que ganas me están Dando de darle un bocado ...
    Un beso

    ResponElimina
  9. Mare de Déu!
    QUina delicia!
    Em moro de ganes de tastar-ne un d'aquests. Mmm!! I com es que us queden tan perfectes? Donen ganes de fer-li mos.
    Aquest motlle de Carbassa t'ha donat molt bones idees. jjajaja
    A gaudir! Un petonarro!

    ResponElimina
  10. ¿No tendrás sobras, verdad? Yo con un trocito me conformo.
    Besos

    ResponElimina
  11. Que xulu el motlle aquests, no? No en tens pas penjada una foto?
    El pastís té una pinta espectacular, m'agrada molt la combinació de nata i maduixes.
    He visitat el pa que també has fet amb aquest motllo i també és impressionant, m'ha agradat. Ahir vaig veure una botiga que tenien un munt de coses lekue. I faré un cop d'ull per si el veig.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ohh! Quina delicia, xocolata, maduixes i nata crec que són els meus tres ingredients preferits per fer pastissos, boníssima aquesta convinació.

    Petons

    ResponElimina
  13. A mes de amb tota seguritat bonisim, ha quedat preciós!! m'encanta.

    petons

    ResponElimina
  14. Uaaaaaaaau!!! Espectacular!! I la foto del tall es veu un bescuit de xocolata ben esponjós!! Una combinació genial!
    Petons!

    ResponElimina
  15. M'has fet venir el record del meu primer post. Quant el treiesis a taula de ben segur que es sentiria un Uauuuuuuu!!

    Muas!

    ResponElimina
  16. qué a gusto me comía una porción de esta calabaza ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  17. Ohhh, que rico, parece una bombonera. Que bonito!
    rosa

    ResponElimina
  18. starbase, carmen (dulces bocados), núria, montse (xuxi), la cuina de l'estany, toñi, mercè, gemma (Canet), ivana: gràcies!

    laurita: en unos días saldrá el molde en cuestión :-)

    dolorss, gemma: sí, el tinc ben aprofitat!

    dolça: calma't i agafa trípode!

    quo: nada, nada, esto ni pecado ni nada, si sólo es fruta y leche :-P

    mese, paula: ¡llegáis tarde!

    gemma (guspires): d'aquí uns dies posaré fotos del motlle.

    piescu: gracias.

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D