Deu ser la temporada, perquè quan veig nata i maduixes, em vénen unes ganes boges de fer-ne pastissos. En aquest cas, també vaig fer servir el motlle de carbassa Lékue com amb el pa enriquit (per a tots els frisosos de veure el motlle, tranquils, que ja el posaré a la secció d'eines), trobo que la presentació final és realment espectacular, i a més com que té un forat per farcir si el posem de cap per avall, va perfecte per posar-hi coses a dins :-)
Per fer la recepta, em vaig basar amb la recepta de bescuit de iogurt grec de l'Elena de Chocolate y pimienta, haig de dir que va ser tot un encert seguir-la, va sortir un bescuit espectacularment flonjo. De totes maneres, vaig modificar la recepta per fer-lo de xocolata i a més omplir el motlle sencer.
Ingredients:
Per al bescuit:
6 ous
250 grams de sucre
3 iogurts grecs
75 ml d'oli de girasol
150 ml de llet sencera
300 grams de farina
75 grams de cacau pur
15 grams de llevat en pols
1 pessic de sal
Per al farcit:
Maduixes
Nata
Engeguem el forn a 160ºC. Posem els ous i el sucre a la Thermomix amb la papallona muntada i programem 3 minuts, 37ºC, velocitat 3. Quan s'acabi el temps, posem 3 minuts més sense temperatura, ara ja tenim els ous blanquejats. Hi afegim els iogurts i barregem 10 segons a velocitat 3. Després hi posem l'oli i la llet i barregem 10 segons més.
Finalment hi posem la farina, el cacau i el llevat i ho barregem 30 segons, ens assegurem que quedi tot ben barrejat. Aboquem la mescla al motlle i el posem al forn uns 45 minuts. Un cop transcorregut el temps, el traiem del forn i no el desemmotllem fins que sigui ben fred.
Mentrestant netegem les maduixes i muntem la nata, que quedi ben presa. Ho barregem tot. Desemmotllem el pastís i en tallem la part sobrant, ja que caldrà girar-lo. En farcim el forat del pastís. A dalt de tot hi posem una corona de talls de maduixes i ho decorem, per exemple, amb xocolata (com va fer la lyli en aquesta ocasió). Que vagi de gust!
Nen, esta 'catacagues'. Espectacular.
ResponEliminaÉs que combinen de conya, la nata i les maduixes, no és per a menys! Un pastís és el mínim!!! Petonets.
ResponEliminaLa verdad que ese molde es chulísimo! La presentación en sencillamente espectacular, y claro, el bizcocho con la nata y las fresas tiene que estar de muerte!
ResponEliminaJa que tens el motlle prou el tens d'amortitzar, no?
ResponEliminaLes maduixes s'adapten a tot: postres, amanides, salses, pastissos... molt bona recepta!!!
El motlle està genial, però jo em quedo amb el resultat, aquest pastís, t'ha quedat fantàstic. Petonets
ResponEliminaEstàs traient molt profit d'aquest motlle, eh?
ResponEliminaLa veritat és que queda impressionant, tot el pa de pessic ben farcit de nata i maduixes... Segur que es van sentir uns ohhhhs espectaculars quan el van veure tan bonic, oi?
Xiquet,xiquet, amb un pastís com aquest SI que em tremolarien les mans i em sortiria la foto moguda d'emoció!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que bo...boníssim.
ResponEliminapetons
Bufff ... esto es pecado seguro ... fresas, nata y chocolate ... casi nada ... eso son palabras mayores ... que ganas me están Dando de darle un bocado ...
ResponEliminaUn beso
Mare de Déu!
ResponEliminaQUina delicia!
Em moro de ganes de tastar-ne un d'aquests. Mmm!! I com es que us queden tan perfectes? Donen ganes de fer-li mos.
Aquest motlle de Carbassa t'ha donat molt bones idees. jjajaja
A gaudir! Un petonarro!
¿No tendrás sobras, verdad? Yo con un trocito me conformo.
ResponEliminaBesos
Que xulu el motlle aquests, no? No en tens pas penjada una foto?
ResponEliminaEl pastís té una pinta espectacular, m'agrada molt la combinació de nata i maduixes.
He visitat el pa que també has fet amb aquest motllo i també és impressionant, m'ha agradat. Ahir vaig veure una botiga que tenien un munt de coses lekue. I faré un cop d'ull per si el veig.
Una abraçada
Ohh! Quina delicia, xocolata, maduixes i nata crec que són els meus tres ingredients preferits per fer pastissos, boníssima aquesta convinació.
ResponEliminaPetons
A mes de amb tota seguritat bonisim, ha quedat preciós!! m'encanta.
ResponEliminapetons
Uaaaaaaaau!!! Espectacular!! I la foto del tall es veu un bescuit de xocolata ben esponjós!! Una combinació genial!
ResponEliminaPetons!
M'has fet venir el record del meu primer post. Quant el treiesis a taula de ben segur que es sentiria un Uauuuuuuu!!
ResponEliminaMuas!
qué a gusto me comía una porción de esta calabaza ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Ohhh, que rico, parece una bombonera. Que bonito!
ResponEliminarosa
guau! guauu!
ResponEliminamaravellos!
petonets
starbase, carmen (dulces bocados), núria, montse (xuxi), la cuina de l'estany, toñi, mercè, gemma (Canet), ivana: gràcies!
ResponEliminalaurita: en unos días saldrá el molde en cuestión :-)
dolorss, gemma: sí, el tinc ben aprofitat!
dolça: calma't i agafa trípode!
quo: nada, nada, esto ni pecado ni nada, si sólo es fruta y leche :-P
mese, paula: ¡llegáis tarde!
gemma (guspires): d'aquí uns dies posaré fotos del motlle.
piescu: gracias.