Tornem a obrir el llibre Cocina sabrosa y a buen precio d'Ikea, aquest cop amb un pollastre de gust exòtic. La recepta original és per fer amb gall dindi, però jo no en tenia i vaig fer servir pollastre. Vaig fer la recepta al tagín per assegurar-me que no quedés sec, és el nostre terror particular quan fem pit de pollastre. En aquest cas va ser tot un encert! Va quedar un pollastre deliciós... si no fos perquè se me'n va anar la mà amb la llimona (n'hi vaig posar de normal i de confitada a casa) i de veritat que quan vam obrir la tapa, semblava que haguéssim entrat a una perfumeria! Per tant, per a la pròxima, farem servir només una de les dues llimones (segurament la confitada, perquè li dóna un toc molt més dolç).
Ingredients
400 grams de pit de pollastre
Sal i pebre
3 cullerades de mantega
1 cullerada de pebre vermell
1 ceba picada
El suc d'una llimona i la meitat de la pell de la llimona tallada a tires (o bé una llimona confitada)
200 ml de tomàquet triturat
12 olives
Tallem el pit de pollastre a daus, el salpebrem i el fregim amb dues cullerades de mantega, molt calenta, fins que quedi cruixent. Hi afegim el pebre vermell i ho saltem un minut. Ho reservem. Al mateix lloc hi saltem la ceba amb la cullerada de mantega que ens queda. Tornem a posar-hi el pollastre i també hi afegim el suc de la llimona, la pell (o la llimona confitada) i el tomàquet. Ho deixem fer a foc lent, amb la tapa posada, una bona estona. Mentrestant tallem les olives a rodanxes, i les afegim a l'últim moment.
pues tiene una pinta muy rica!! tendré que probar esta receta!
ResponEliminabesitos
M'encanten els agredolços, aquest pollastre el tastarem, deu ser molt bo. Petonets
ResponEliminaOstres, aquest llibre està donant molt de si, oi?
ResponEliminaNo se m'hauria acudit mai combinar la llimona amb les olives, però crec que ha de quedar molt bé. I el pollastre cuinat amb cítrics (normalment ho faig amb taronja) és una de les receptes que m'agraden més, de manera que aquesta que ens presentes avui segur que m'agradaria!
Recepta perfecte per a uns consumidors de pollastre setmanals com nosaltres. Li posarem llima en comptes de llimona perque ens agrada més, però en esència serà el mateix perque la recepta sembla molt 'rodona'.
ResponElimina:)
Ya me imagino yo ese olorcito del limón ... que receta más rica ... aunque tendremos que arriesgarnos a hacerlo sin tajine ... jeje.
ResponEliminaBesos
amb olives, que curiós
ResponEliminapetons
Si, això d'anava a dir, això de posar llimona al pollastre és molt de cuines asiàtiques i orientals, no? No ho he provat mai, serà qüestió de provar-ho. Felicitats pel plat, té una pinta deliciosa i te n'agafo una ració.
ResponEliminaMuakis!
A mi el pollastre m'agrada de tota manera i amb llimona també el faig bastant sovint, però això de la llimona confitada m'ha captivat, li ha de donar un puntet dolcet, per tant ara em toca confitar llimones!!! El procediment deu ser el mateix que el de confitar taronja, veritat?
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que buena pinta tiene, habra que hacer esta receta
ResponEliminaBeset
Me gustan mucho los contrastes de sabor, y ese pollo debe estar delicioso...
ResponEliminaUn saludo!!!
Bona tarda, jo avui n'he fet un de salmó amb patates i coliflor. Procedeixo: al tagín saltar la ceba amb oli fins que transparenti, afegeixo la patata i una picada d'alls, herbes provençals i un bon raig de vi blanc. Deixo coure una estona a foc lent i afegeixo la coliflor (opcional ja que la tenia a la nevera demanant a crits que la cuinés), una estona després el salmó fins que estigui fet. Afegir una mica d'aigua sense por si s'evapora molt. El salmó queda de conya al tagín, és a dir, gens sec.
ResponEliminaSalut
David
PD: És el primer cop que passo per aquí i vas a Favoritos.
Este pollo Debe tener un gusto exquisito.
ResponEliminaBesos
Que rico tiene que estar el pollo cocinado así! Un día de estos lo preparo y ya te contare… pero sin duda tiene una pinta sabrosa!
ResponEliminaBesos
Hola Surfzone
ResponEliminaQué buenos el pollo y el pa de pessic con nueces. Me alegro te hayan gustado las tortas de hojaldre y nueces. Son muy ricas y se hacen muy fácilmente sobre todo si se utiliza hojaldre congelado o refrigerado que da muy buenos resultados. Besos mil y gracias.
Jo faig el pollastre als citrics (barreja de llimona i taronja) i queda divi! Aixi que segur que aquest teu tambe devia quedar bonissim!! Aixo si, no ho he provat mai al tagi perque no en tinc? Quin avantatge te?
ResponEliminaPetons!
toñi: otra a la lista de pendientes (y va creciendo, ¿no?).
ResponEliminacarmen, starbase: ja diràs si t'agrada :-)
gemma: sí, l'estic esprement al màxim, aquest llibre. Està molt bé (tot i que no m'ho semblava a primer cop d'ull). A mi la taronja no m'agrada per cuinar, ni dolços ni salats, per això si puc triar, llimona! I si és de casa, millor encara :-)
quo: déjalo hervir un poco menos :-)
lídia: sí, és molt curiós, però cada cop en faig servir a més llocs!
guspires: arribes tard per agafar-ne, t'ho hauràs de fer a casa :-P
dolça: la llimona confitada crec que s'hauria de dir en conserva, perquè no té res a veure amb la confitura com l'entenem nosaltres. Jo en vaig veure als mercats de Marràqueix i després vam investigar una mica per fer-ho aquí. Es tracta de tallar la llimona en creu, sense arribar a l'extrem, posar-li força sal grossa i després posar-ho en pots amb aigua. Al cap d'1-2 mesos tens unes llimones MOLT aromàtiques (la flaire que desprèn quan obres el pot és celestial).
mari, ana, mese, tartasacher: ¡gracias!
david: moltes gràcies per la recepta, encara no he fet cap dia peix al tagín, ho provo segur! Ves passant sovint, seràs benvingut!
cuinera: cuenta, cuenta :-)
mercè: la forma de la tapa (d'embut invertit) fa que no s'escalfi per la part superior i tot el vapor que desprenen els aliments torna a caure a la carn, no sol assecar mai la carn i permet coccions d'hores i hores. Això sí, és un bon trasto a la cuina!
Això no té res a veure amb la taronja confitada, que és dolça i seca!
ResponEliminaL'aigua bullida?
PTNTS
Dolça
No, l'aigua tal qual. Amb la sal ja es mor qualsevol bitxo residual que pugui haver-hi :-P
ResponEliminaDe totes maneres, queda amb un regust dolcet molt bo!
Gràcies, per cert, menys conya amb les meves fotos mogudes, no és emoció, és que se m'està morint una càmera i l'altra està en mans de la meva filla adolescent i és dificilíssim accedir-hi, per tant quan vegis foto moguda és que no trobo la càmera bona... quan tinguis teenagers a casa ja ho entendràs!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Surzfone, este pollo tiene que estar delicioso y el sabocito del limón, le debe de dar un toque...
ResponEliminaUn besito
rosa
Hola Surfzone.
ResponEliminaUna forma muy original y rica de preparar el pollo. El limón es un punto de contraste muy apropiado para esa carne y si lo has cocinado en el Tajín y te ha quedada jugosito, pues de escándalo.
Respeto a ti pregunta acerca de las nueces, nosotros las dejamos secar muy bien extendidas al sol, removiendo de vez en Cuando para que sea homogénea el secador. Así unos días. Y luego procuramos almacenarlas en un sitio aireado y seco y, a ser posible, en un recipiente al que le entre el aire. Mejor que un cubo, usamos esas cajas de frutas y verduras que Tienen ranuras para que haya esa necesaria ventilación, si no, los posibles restos de humedad puedes estropearlas.
Con todo Ello, Pasados unos meses (como mucho hasta el Siguiente otoño) ya el sabor pierde mucho.
Un abrazo y buen provecho.
dolça: ja tremolo!
ResponEliminapiescu (rosa): sí, estaba buenísimo.
el secretario: gracias por la respuesta, para el año que viene voy a probar tu método :-)
Ja pots tremolar, ja! La solució ha estat comprar-ne una de nova, només per a mi!!, jejej
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina bona pinta ... amb el vostre permís me la copio per fer-la a casa.
ResponEliminaUn petó per tot dos.