divendres, 9 d’abril del 2010

Pa de pessic de carbassa i nous - HEMC

Continuo traient el suc al motlle Lékue en forma de carabassa, aquest cop vaig fer servir la recepta que inclou el motlle, i a més m'ha anat de fàbula per fer una recepta per a l'HEMC d'aquest mes, ja que porta un grapat de nous :-)
El resultat va ser immillorable: un pa de pessic suau, flonjo, molt i molt lleuger, i amb un toquet dolç per la carbassa picada. Per cert, les nous que vaig afegir són d'una qualitat immillorable: les vaig recollir del bosc directament (i d'una noguera que hi ha camí de l'escola) a la tardor, i les he tingut fins ara reposant traquil·lament... i ha arribat l'hora d'obrir-les i gaudir-ne!

Ingredients:
150 grams de carbassa (sense pela ni llavors)
4 ous
200 grams de sucre
50 grams d'oli de girasol
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat
Mitja culleradeta de cremor tàrtar
1 pessic de sal
1 culleradeta de canyella
50 grams de nous

Comencem separant els ous. Ratllem la carbassa i la reservem. Arrebossem amb farina les nous, perquè no vagin a parar al fons del pastís sinó que quedin flotant, i les reservem.
Muntem les clares amb el cremor tàrtar. Quan estiguin a punt de neu, hi barregem 100 grams de sucre i continuem batent fins que s'hagi incorporat totalment. Ho reservem.
Ara blanquegem els rovells amb els 100 grams de sucre que ens queden, més o menys 5-6 minuts batent enèrgicament. Després hi afegim l'oli i la carbassa i ho barregem tot. Hi aboquem la farina, el llevat, la canyella i la sal i tornem a barrejar-ho.
Ara hi aboquem les clares i ho anem barrejant amb cura (si heu utilitzat cremor tàrtar, les clares us baixaran menys, ideal per a maldestres, com jo). Finalment hi afegim les nous i ho posem tot al motlle, ja tancat.
Entrem el motlle al forn, preescalfat a 180ºC, i el deixem uns 40-45 minuts (jo amb 40 el pa de pessic ha sortit tendríssim, ratllant el cru, ideal per a mi).
Aquesta recepta participa a l'HEMC d'aquest mes: nueces.
hemc #43 - nueces

16 comentaris:

  1. Pues no he hecho nunca un pastel de calabaza pero caramba! que buena pinta tiene. El molde que usas de Lekue es muy bonito.

    ResponElimina
  2. M'agrada aquest pa, es veu molt suau, t'ha quedar perfecte. Petonets

    ResponElimina
  3. A mi me encantan los dulces con calabazas, se ve realmente muy tiernito.
    Me encantó tu receta y la segunda foto es super linda!
    Besos.

    ResponElimina
  4. Bona combina i bon resultat.
    Tu si qu'en saps!!!

    ResponElimina
  5. quina maravella!!!
    té un textura increible i super bonic!
    petonets

    ResponElimina
  6. Quina sort gaudir d'una noguera de camí a l'escola. Un plaer de visitar-te.
    Molts petons.

    ResponElimina
  7. Cada vegada vec més formes d´utilitzar
    la carbassa. Aquesta combinació m´agradat moltissím i més si dius que queda tan suau. Com t´envejo el tema de la noguera.... :)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Magnífic!!!
    Ja em comences a fer la competència, en això dels cocs, eh! jejej
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Surfone el pa de pessic es una delicia y si lo acompañas con calabaza y nueces debe de ser mas exquito aun, he de probarlo porque el tuyo se ve esponjoso y muy rico. Buen aporte al HEMC.
    Saludos desde Almeria.

    ResponElimina
  10. Fet amb nous collides per tu mateix segur que guanya en qualitat! Aquest motlle el trobo molt divertit i original.

    ResponElimina
  11. A bueno!.... esto se ve genial!... para meterle un mordizco a la pantalla ;)
    Besos desde mi cocina, Cynthia

    ResponElimina
  12. però quin pa de pessic més bo! m'encanta!

    ResponElimina
  13. Quin pa de pessic mes impressionant!! Es veu superbonic, flonjo i segur que delicios! Sobretot amb les nous com aquell qui diu casolanes. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. piescu: sí, el molde da mucho juego, salen unos pasteles con mucho volumen.

    carmen, dolorss, ivana, eva: gràcies!

    kako: ¡gracias! El comentario de la foto es un piropo viniendo de alguien como tú :-)

    vermells, pilar: sol ser una sort... a no ser que vagis de tard: és molt difícil fer avançar dues criatures quan hi ha el terra ple de nous!

    dolça: ja estàs contestada :-P

    lola, Cynthia: ¡gracias!

    mercè: sí, gairebé casolanes (una mica robades i prou).

    ResponElimina
  15. gent jove pa tou: sí, va quedar boníssim!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D