dilluns, 10 de maig del 2010

Bollo preñao

En una excursió que vam fer fa temps a Astúries, vam descobrir i tastar aquests originals berenars individuals: un panet amb un xoriço o xistorra a dins, tot cuit al forn i, per tant, tapat per banda i banda. Jo n'havia vist la versió XXL en un mercat de Viena, on hi havia un pa descomunal amb un pernil cuit a dins, estava obert pel mig i el venien a llesques. Pel que ve al cas, a casa vam intentar fer la versió individual :-)

Ingredients:
Massa de pa (jo vaig fer servir aquesta).
Un tros de xorisso o xistorra cru per persona.
Opcional: llenques d'embotit.

La recepta és ben senzilla: preparem la massa de pa segons la recepta original, en fem porcions de panet i l'estirem. Ara agafem la llenca d'embotit, si volem, i la posem a sobre de la massa. Posem el tros de xoriço a sobre de l'embotit i cargolem la massa, fixant-nos especialment de tancar bé el panet, que quedi segellat per banda i banda. Ho posem al forn uns 8-10 minuts, jo els vaig coure poquet i semblaven panets de Viena, realment van quedar molt tous i boníssims.
Aquest de dalt és la versió amb mortadel·la, mentre que el de baix és amb xistorra sola.

Aprofito aquesta recepta per remarcar serveix com a metàfora de la nostra vida de parella... que cadascú s'ho agafi com vulgui, però per donar una altra pista, diré que encara tindrem menys temps per al bloc :-)

26 comentaris:

  1. Moltìssimes Felicitats!!! esperem que no surti un xoriço!! Enhorabona una altre vegada al igual tindràs menys temps però bueno és una altre etapa i veuràs que ben preciossa, des d'aquí seguirem la vostra evolució.

    I referent a la recepta......

    A casa meva són uns fixes de la despensa perque a mes si et sobren els congeles i després només has de ficar-los una mica al forn i con acabats de fer.

    ResponElimina
  2. Jo a casa els faig posant-hi també formatge (sobretot els de pernil dolç) i els hi dona un bon 'toc'.

    MOLTES FELICITATS!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Qué buena pinta... yo nunca los hice, pero de esta me animo (a la receta, por supuesto). MUCHÍSIMAS FELICIDADES Y A CUIDARSE!!!!

    ResponElimina
  4. Ohhhhhhhhhhhh!! felicidades! acabo de llegar a tu blog y ya es para felicitarte! por aquí me quedo a chafardear tus recetas! Saludos!!!

    ResponElimina
  5. Felicidades !!!!!!!!!!! Sobre la receta rica, rica! es una de mis pendientes ... seguro que disfrutasteis de esta merendola a base de bien!

    Besitos

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats wapos...el bollo ha d'estar molt bo.
    petons

    ResponElimina
  7. Ufff! M'esgarrifo.
    Quina cosa més bona.
    Moltes gràcies per aquestes fotografies que obren la gana a qualsevol.
    Un petonarro.

    ResponElimina
  8. Felicitats!!!!!!!!!!!!!!
    Crec que hem captat la indirecta, je je je...
    Esperem que surti més guapo que un pernil sencer ;)

    ResponElimina
  9. Felicidades ... toda una experiencia si señor! Y la receta ... pues muy buena, para no variar.
    Un besazo

    ResponElimina
  10. Ei, el bollo boníssim i la notícia magnífica, FELICITATS!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Enhorabona, que bé, tindrem un petit@ surfer a la família blocaire!!! Per cert, quins dies de prenyamenta entre el teu bollo i les nostres olives!!!

    ResponElimina
  12. MOLTES FELICITATS GUAPOS! I a disfrutar-ho. I vigileu, perquè quan se n'adoni que feu aquests entrepans tant bons no ser si voldrà esperar-se els nou mesos! Això si que és un entrepà ràpid!
    Petons.

    ResponElimina
  13. en mi próxima excursión los hago fijo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  14. Que interessant... I quin nom més expressiu!

    Ben fàcil de fer... i de menjar!

    ResponElimina
  15. Perdoneu la confiança...FELICITATS!.Avui he decidit entrar al teu blog que vaig veient per comentaris a altres blocs i fent el xafarder haig de dir que em sembla moooooolt interessant!així és que amenaço a passar sovint per aquí...La recepta és molt curiosa i divertida.Espero gaudiu d'aquesta espera i de la nova etapa, és molt bonic. Mercè, destapant cassoles i mare de 3...

    ResponElimina
  16. Gràcies a tots pels comentaris i les felicitacions. Surfzone i jo estem molt contents. Només cal afegir que és el tercer cop que ens trobem en aquesta situació: estem esperant el tercer, ja que ja tenim dues nenes de 2 i 4 anys!!! Mercè... ja ens donaràs consells de supervivència.

    Petons per a tothom!

    ResponElimina
  17. ...jo que creia que era el primer...,veig que els vostres també es duràn pocs anys!, les meves tenen 6, 8 i 9 anys (la petita va néixer quan a la gran li faltaven 10 dies per fer els tres...).No crec que us calguin consells de supervivència que amb 2 tan menuts ja sabeu el que és anar de vòlit!!!, només tenir clar que com jo, us haureu passat com 6 anys canviant bolquers...je,je, més val així que perdre la pràctica...Una abraçada i a reveure!!!

    ResponElimina
  18. Hola Surfzone!
    Moltes felicitats per la vostr prenyamenta! Esperem que sigui ben llustrós, sa, simpàtic i menjador! ;-)
    Per cert, el teu post m'ha fet emocionar i tot. Resulta que el meu para, que era forner, es feia de tant en tant bollos d'aquests per esmorzar... M'ha portat molts records, aquesta entrada...

    Gràcies!

    ResponElimina
  19. uffffff, són la 1 del migdia i avui encara no he menjat res, me'n menjaria uns quants d'aquets panets, amb el que m'agrada la chistorra!!! a veure si un dia m'animo i ho provo.
    i moltes feliticats! estareu entretinguts amb tants nens per casa!
    Anna (100g de sucre)

    ResponElimina
  20. I saw this the other day on Jose Andreas show on American television, "Made In Spain" it looks delicious!

    ResponElimina
  21. Hola Surfzone!!

    Moltes felicitats!! està be la comparació amb el bollu preñao... jeje

    Que sigui una etapa nova plena de tot!

    A mi el bollu preñao em recorda una fira que vaig veure a Asturies, en la que venien bollus pel carrer i venien pollets de colors a la Plaza de la Escandalera, tot un impacte!!

    Anna

    ResponElimina
  22. Enhorabona!!!! :) jejeje Esperem que el farcit de dins no surti un xoriço, eh? ;)
    Petons!

    ResponElimina
  23. Pues muchas felicidades !!! me ha encantado la metáfora!!!:)))

    petons!


    pd, aahhhh y los bollos se ven divinos

    ResponElimina
  24. Que bueno el pan! y me costo entender la metáfora jaja, es que como dicen aqui, soy ''caída del catre'' (despistada)..
    un beso y muchas felicidades!
    Gaby

    ResponElimina
  25. Ja tenim més notícies: serà una altra nena (i ja en van 3).

    massitet: me n'alegro :-)
    anna: prova-ho, que és molt fàcil. Deixa'ls una mica crus, que són més bons i suaus.
    ann minard: please come back and tell us about the experience :-)
    anna de llepadits: gràcies!
    mercè: esperem que no, tot i que cada cop en tenim més pel país...
    toñi y gaby: ¡gracias!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D