L'altre dia vaig sentir la Carme Ruscalleda a la secció El fogó més bonic de Catalunya de El matí de Catalunya Ràdio explicant receptes per gastar la xocolata de les mones de Pasqua. A casa no és el cas, perquè la veritat és que la xocolata no té temps de fer-se malbé, però vaig sentir com explicava aquesta recepta i vaig decidir provar-la.
Ingredients:
Cigrons cuits
1 parell de cebes
1 parell de grans d'all
Oli d'oliva
1 raig de cava
1 xistorra gran
1 parell de preses de xocolata
Comencem fent un sofregit típic amb l'oli d'oliva, la ceba i l'all picat. Ha de quedar tot ben transparent. Com que encara ens quedava una mica de cava de la barbacoa de diumenge, n'hi vaig tirar un raig, que sempre ho fa tot més dolç.
Quan estigui a punt (20-30 minuts com a mínim), hi afegim la xistorra i ho deixem fregir tot a foc lent. Quan quedin 5-10 minuts per servir-ho, tanquem el foc, hi afegim la xocolata (que ja es fondrà amb l'escalfor residual) i els cigrons. Ho barregem ben bé i cap a la taula falta gent!
El gust final és realment especial, la xocolata i el cava li donen un toc molt dolç i curiós, però lliga a la perfecció amb la xistorra. Proveu-ho!
Una recepta d'alló més atractiva sent com sóc un fans megafans de la xistorra!!
ResponEliminaLa probarem!!
Una abraçada.
Xocolata als cigrons?? doncs ho haurem de tastar.
ResponEliminaMuas!
Que diferent no??? no ho havia vist mai...ho haurem de provar no???
ResponEliminapetons
Quina convinació, la veritat és que mai se'm hauría acudit!
ResponEliminaEm sembla una recepta genial, la xocolata ha de donar un puntet interessant!!!
ResponEliminaPetonets
Jo sóc més aviat poc amiga de les barreges i no sé si m'agradaria aquesta de la xocolata i els cigrons. Però ho trobo ben original.
ResponEliminaUna abraçada
Quina combinació més exòtica, oi? Xocolata i xistorra aíxí, de cop, sembla que no lliguin massa. Però com tot a aquesta vida, s´haurà de provar.
ResponEliminaFins aviat!
Uy que combinación mas atrevida ... , La anotare en mí libretita y si algún día la prueba tiene contare ... me llama la atención ...
ResponEliminaBesitos
d'entrada arrufes el nas, després se t'obren els ulls al veure que és "made in" Ruscalleda i veient les fotos... només et queda poder tancar la boca..... sense paraules ... cal provar-ho
ResponEliminaUna abraçada
ohhh, desde luego que no se puede ser más original!! ñam , ñam!
ResponEliminaSi en posem al rostit i queda bo, perquè no als cigrons? I si és de la Ruscalleda té garantia. Ara bé a mi em passa com a tu, que de la xocolata de les mones no ens en queda ni una engruna!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Mira que estás original, primero pensé que mi traducción estaba mala, pero al darle al traductor ví que estaba en lo cierto.
ResponEliminaLo probaría pero no me gusta el choco.
Innovador.
Besos.
Qué mezcla más curiosa, la verdad... tengo que probarla, porque no suelo probar platos salados con chocolate (sí con cava, cada uno por sus vicios ;D). Un beso!
ResponEliminaQue guay!! nunca me hubiera imaginado esta combinación. Es superatrevida.
ResponEliminaBesos
rosa
starbase: anota't un altre punt en comú: la bogeria per la xistorra.
ResponEliminagemma, núria, carmen, pilar, sthilari: sí, cal tastar-ho, és d'allò més diferent.
la cuina de l'estany: jo vaig haver de rebobinar el podcast perquè no m'ho acabava de creure quan ho vaig sentir...
margarida: què hi farem... amb el teu art per a la pastisseria, segur que no et queda ni una engruna de xocolata per gastar aquí!
cuinera: si lo pruebas, nos lo cuentas :-)
toñi: pues sí.
dolça: sort que sempre en tinc una reserva secreta, si aquí quedem sense xocolata, hi ha força probabilitats que es produeixi el dia del judici final.
kako: no sabe a chocolate, sino que le notas un gusto dulzón.
lucía, piescu: pues ya sabes, ¡a probarlo!
HOLA GUAPO TU
ResponEliminaA CASA AGRADEN MOLT ELS CIGRONS I LA XOCO...PERÒ MAI ELS HE CASAT....SERÀ QUESTIÓ DE PROVAR
MIL PETONETS SUSANNA
Bona recepta.
ResponEliminaJoan Villaró
Mira els videos a................
www.joanvillaro.e.telefonica.net