dimarts, 13 de juliol del 2010

Pastís bicolor (TMX)

Gent, no podem seguir el ritme... anem de bòlid absolut, a casa no ens atrapem la feina, i la cuina ha passat del disseny a la supervivència (i que a més ha d'agradar a les nenes). De totes maneres, hem engegat algun projecte nou amb molta il·lusió i estem a l'expectativa de veure com surt!
El pastís d'avui és una divertida variació del bescuit ràpid que apareix al llibre bàsic de Thermomix. El bescuit en si és molt bo, potser una mica oliós perquè és força gras (però precisament això és el que el fa bo), jo li vaig donar un gir curiós amb colorants i xocolata. Si no teniu Thermomix, podeu fer aquesta mateixa recepta sense la màquina, o podeu passar pel bloc de la mestra dels cocs a inspirar-vos ;-)
Ingredients de la recepta original:
3 ous
200 grams de sucre
100 grams d'oli de girasol
1 iogurt
170 grams de farina
1 pessic de sal
1 sobre de llevat

Jo vaig afegir:
colorant vermell
1 rajola de xocolata
Posem els ous al vas, afegim el sucre i programem 2 minuts, 37º, velocitat 3. Hi afegim l'oli i el iogurt i barregem 15 segons al 3. Hi afegim la farina, la sal i el llevat 12 segons al 2 i mig. Acabem de barrejar-ho amb cura amb l'espàtula.
Separem la massa en dues meitats: a la primera hi afegim colorant, fins que quedi del color del vostre gust (jo crec que hi vaig tirar unes 12-15 gotes). A la segona hi afegim mitja rajola de xocolata fosa. Fem cada mescla per separat i ho reservem uns instants.
Mentrestant, greixem uns motlles i els empolsinem amb farina.
Finalment, el truc dels quadres: agafem les dues mescles i les aboquem alhora al motlle, que vagin ocupant la meitat cadascun. Omplim uns 3/4 de cada motlle individual i ho posem al forn, 170º uns 20 minuts més o menys.
Un cop surten, desemmotllem, tallem pel mig i en girem la meitat superior, així quan fem el tall transversal ens apareixeran els quadrats :-)
Fonem l'altra meitat de la rajola i en fem una crosta a la part superior.
Ep, pel mateix preu, un altre truc per fer unes cobertures de xocolata molt definides: temperem la xocolata (si tenim temps i ganes, clar), agafem un pinzell i pintem el motlle per dins. Quan ens haguem assegurat que no queda cap tros buit, hi posem el pastisset ja cuit (en aquest cas, un ós) i ho fem refredar ben ràpid. Quan desemmotlleu, us quedarà de cine :-)

14 comentaris:

  1. Oh, oh que bo, no hi ha un bocinet per a mi
    Un abraçada

    ResponElimina
  2. Renoi quins dolços més bonics!, m'apunto la recepta que m'ha agradat molt!!, segur que a casa vostra han tingut molt d'èxit!!Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Fantàstic, t'ha quedat tota una meravella!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Espectacular!!! als meus fills els encantaria!!! petonets

    ResponElimina
  5. Que divertits, realment jo no sóc gaire de fer cocs i per tant no et dirè que els farè segur....però el que si et dic és que si pogués me'n menjaria tots els que ens has posat :)

    ResponElimina
  6. Amb els quadrats de colors queden super xules! Ningú diria que us falta temps, aquesta recepta és ben entretinguda ;)

    ResponElimina
  7. Pues sí que tiene buena pinta! Andar a carreras da sus frutos, je,je! Me encanta el contraste de rosa y chocolate...

    ResponElimina
  8. Molt bo aquest bescuit i molt original així de colors!

    ResponElimina
  9. Mmm,... ja només per l'estona que passes amb els teus val la pena. I quina pinta mes deliciosa que tenen!
    Sobretot aquesta xocolata abandonada en el motlle... per llapar-se els dits!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Ei guapo, gràcies per la floreta!!!
    Però si seguim així em destronareu ben aviat!!
    ja ho té això d'anar "pillats" de feina quan un té canalla petita, però tranquil, creixen i aleshores et preguntes, en tinc? On son?... Etapes de la vida!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Hola ,soc nova per el blog,però m'agrada molt,Felicitats.
    Os acabo de descobrir però en quedarè una estona mirant el bloc.
    Aquesta recepta amb el os i el xocolate fa una menjera que la tindré que fer.
    Bono una abraçada.

    ResponElimina
  12. gemma: la recepta és feta de fa temps :-)

    ague: benvinguda!

    A tots els que demaneu un trosset de pastís... arribeu tard XD

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D