Continuem amb receptes dolces... aquest cop toca un flawnie, batejat així per la Mercè de Cuina per llaminers (ànims, noia, que se't troba a falta força). La recepta és una barreja de flam i brownie, molt apta per a golafres i amants de la xocolata i els capricis dolços, fàcil de fer i amb un resultat final molt sucós.
Com indica la Mercè al seu bloc, amb les seves quantitats surten dos pastissos descomunals, així que jo recomano fer-ne la meitat (les meves mesures ja estan adaptades.

Ingredients:
Per al motlle:
Sucre cremat
Per al flam:
300 ml de llet
1 mica de sucre amb vainilla
2 ous
75 grams de sucre
Per al brownie:
100 grams de xocolata negra
75 grams de mantega
75 grams de sucre
2 ous
50 grams de farina
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic
Primer de tot preparem el motlle: el deixem ben pintat amb sucre cremat (el meu era comprat).
Després comencem a preparar el brownie: desfem la mantega amb la xocolata, ho deixem refredar una mica i després hi afegim el sucre i els ous i ho barregem bé. A continuació hi posem la farina, la sal i el llevat i ho tornem a remenar. Quan ho tinguem ben homogeni, ho aboquem al fons del motlle.
Ara anem a pel flam: posem tots els ingredients en un bol i ho batem amb les barnilles. Quan estigui ben barrejat, ho aboquem amb cura a sobre el brownie (tranquils, que no es barreja, a no ser que ho precipiteu de molt amunt). Emboliquem el motlle amb paper de plata.
Finalment només queda passar pel forn: preparem un bany Maria per al motlle, a 200ºC els primers 20 minuts i a 180ºC els 40 minuts següents. Ho retirem del forn, ho posem a la nevera i quan sigui ben fred i quallat, ho desemmotllem.
Ho decorem una mica (jo amb unes fulles de menta i un parell d'arbrets de xocolata, o bé amb uns gerds acabats de collir) i cap a la taula falta gent!
mmmh, quin bona pinta! t'ha quedat molt be aquest "flawnie"
ResponEliminasalutacions
Si és de la Merce, segur q es bo....es cert q es troba a faltar, eh!
ResponEliminaaquests arbrets m'han encantat, a banda del flawnie, q es veu apetitos...
Una abraçada,
Havia de ser bo per la força veient d´on t´has inspirat...m´imagino el sabor i deliciós segur que és poc...un petonàs
ResponEliminaAhí va qué delicia! Original, sin duda... me encanta el nombre; con los árboles yo haría un bosque ;D
ResponEliminaAquests flawnie ha d'estar de vici!, 2 postres en un + fruita = 3 postres!.Una abraçada!
ResponEliminaVaya mezcla... es una combinación genial! mira, para este fin de semana.... estoy con María José, la fuente es buena, buena jejeje.... mira uqe tiene postres alucinantes Mercé. Habrá que probar!
ResponEliminawuauu! quina pinta!!! i si es de la Merçé segur que es boníssim!!!
ResponEliminapetonets
mmm surfzone me encanta esta combinación, sobre todo porque el brownie, aunque me encanta es demasiado pesado para mi estómago, así mitad brownie mitad flan se llevará mejor. BUena receta!
ResponEliminaJa veig que per l'origen de la recepta, puc dir que té pedigrí :-)
ResponEliminaGràcies pels comentaris / gracias por los comentarios.
Ummmmmm, quina bona pinta ... això és una mica perillós per la dieta de punts, no? ... jajaja. De totes maneres me l'apunto ... Es que m'agrada tant "pecar".
ResponEliminaUna salutació.