diumenge, 22 d’agost del 2010

Flawnie


Continuem amb receptes dolces... aquest cop toca un flawnie, batejat així per la Mercè de Cuina per llaminers (ànims, noia, que se't troba a falta força). La recepta és una barreja de flam i brownie, molt apta per a golafres i amants de la xocolata i els capricis dolços, fàcil de fer i amb un resultat final molt sucós.
Com indica la Mercè al seu bloc, amb les seves quantitats surten dos pastissos descomunals, així que jo recomano fer-ne la meitat (les meves mesures ja estan adaptades.

Ingredients:
Per al motlle:
Sucre cremat


Per al flam:
300 ml de llet
1 mica de sucre amb vainilla
2 ous
75 grams de sucre


Per al brownie:
100 grams de xocolata negra
75 grams de mantega
75 grams de sucre
2 ous
50 grams de farina
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic


Primer de tot preparem el motlle: el deixem ben pintat amb sucre cremat (el meu era comprat).
Després comencem a preparar el brownie: desfem la mantega amb la xocolata, ho deixem refredar una mica i després hi afegim el sucre i els ous i ho barregem bé. A continuació hi posem la farina, la sal i el llevat i ho tornem a remenar. Quan ho tinguem ben homogeni, ho aboquem al fons del motlle.

Ara anem a pel flam: posem tots els ingredients en un bol i ho batem amb les barnilles. Quan estigui ben barrejat, ho aboquem amb cura a sobre el brownie (tranquils, que no es barreja, a no ser que ho precipiteu de molt amunt). Emboliquem el motlle amb paper de plata.
Finalment només queda passar pel forn: preparem un bany Maria per al motlle, a 200ºC els primers 20 minuts i a 180ºC els 40 minuts següents. Ho retirem del forn, ho posem a la nevera i quan sigui ben fred i quallat, ho desemmotllem.
Ho decorem una mica (jo amb unes fulles de menta i un parell d'arbrets de xocolata, o bé amb uns gerds acabats de collir) i cap a la taula falta gent!

10 comentaris:

  1. mmmh, quin bona pinta! t'ha quedat molt be aquest "flawnie"

    salutacions

    ResponElimina
  2. Si és de la Merce, segur q es bo....es cert q es troba a faltar, eh!

    aquests arbrets m'han encantat, a banda del flawnie, q es veu apetitos...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Havia de ser bo per la força veient d´on t´has inspirat...m´imagino el sabor i deliciós segur que és poc...un petonàs

    ResponElimina
  4. Ahí va qué delicia! Original, sin duda... me encanta el nombre; con los árboles yo haría un bosque ;D

    ResponElimina
  5. Aquests flawnie ha d'estar de vici!, 2 postres en un + fruita = 3 postres!.Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Vaya mezcla... es una combinación genial! mira, para este fin de semana.... estoy con María José, la fuente es buena, buena jejeje.... mira uqe tiene postres alucinantes Mercé. Habrá que probar!

    ResponElimina
  7. wuauu! quina pinta!!! i si es de la Merçé segur que es boníssim!!!
    petonets

    ResponElimina
  8. mmm surfzone me encanta esta combinación, sobre todo porque el brownie, aunque me encanta es demasiado pesado para mi estómago, así mitad brownie mitad flan se llevará mejor. BUena receta!

    ResponElimina
  9. Ja veig que per l'origen de la recepta, puc dir que té pedigrí :-)

    Gràcies pels comentaris / gracias por los comentarios.

    ResponElimina
  10. Ummmmmm, quina bona pinta ... això és una mica perillós per la dieta de punts, no? ... jajaja. De totes maneres me l'apunto ... Es que m'agrada tant "pecar".
    Una salutació.

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D