Fer-los a casa és un encert segur, i com que s'han de coure directes del congelador, podeu tenir-ne uns quants de fets i congelats, reservats per aquell dia que vénen convidats imprevistos o per l'ocasió estranya en què no hi ha ganes de cuinar postres...
Ingredients per a 6-8 coulants:
170 grams de xocolata fondant
170 grams de mantega
3 ous
2 rovells
60 grams de sucre
50 grams de farina
Necessitem tots els ingredients a temperatura ambient, així ens costarà menys fer la barreja. Comencem fonent la xocolata i la mantega al bany Maria. Un cop ho tinguem ben fos, hi afegim els 3 ous sencers i els 2 rovells, ho anem batent perquè no se’ns quallin. A continuació hi posem el sucre i ho barregem ben barrejat. Finalment només queda afegir-hi la farina i ho mesclem fins que no ens quedin grumolls.
Posem la barreja en 8 motlles individuals (no cal untar-los amb mantega, es desenganxen amb molta facilitat) i els guardem al congelador fins que ens facin falta.
Quan vulguem coure’ls, els posem al forn preescalfat a 180 ºC 16 minuts més o menys. Cal estar força al cas, ja que la gràcia és que no s’acabi de coure i quedin líquids de dins. Per conèixer quan estiguin, ens fixem si pugen amunt: si veiem que comencen a fer punta cap amunt, ja ha arribat l’hora de treure’ls! Els desemmotllem mentre siguin calents i cap al plat.
Un clàssic sensacional que no passarà mai de moda!
ResponEliminaT'ha quedat al punt just de cocció ;)
No creguis que no ha costat dies trobar aquest punt de cocció... diferent a cada forn!
EliminaSempre els hi he volgut fer però no m'he animat mai.
ResponEliminaAixó que es poden guardar congelats i fer-los quan et doni la gana… a veure si m'animo aquesta setmana que dissabte tinc un sopar :)
Un encert segur!
EliminaSerà qüestió de provar-ho!
ResponEliminaClar que sí, però fes-los foto, eh!
Eliminauhmmmmm que placer es comerse este postre, un placer!!!
ResponEliminaToñi, otra ventaja de hacerlos en casa es relamer la cuchara para probar si salen bien de sabor ;-)
EliminaT'han quedat molt bé!! I és molt més senzill que els que em van ensenyar a fer a mi en els que hi posavem una rajoleta de xocolata congelada a l'interior i un munt de peripècies més!
ResponEliminaGràcies per la descoberta! :D
Jo també havia vist per algun lloc que abans calia fer alguna ganache, congelar-la i tirar-la a mig omplir... o bé posar-hi un bombó a la meitat. La veritat, trobo que és més fàcil així, de fet no estàs menjant res més que el bescuit sense acabar de coure!
EliminaTens raó, és un postre força car als restaurants, i la recepta que jo tinc és si fa no fa com la que descrius, i els ingredients no és que siguin molt cars... Ara provaré aquesta, ja que el problema que tinc sempre és que al desmotllar-los la majoria s´em trenquen. Salut!
ResponEliminaAmb quin motlle ho fas? Jo faig servir d'un sol ús d'alumini i la veritat és que no hi ha cap problema, no cal ni untar el motlle amb mantega perquè la massa ja és força viscosa. De fet sí que hi ha un problema: treure'ls del motlle en calent, solo acabar amb els dits cremats ;-)
EliminaGràcies! ja ho provaré, perquè feia servir motlles de silicona i a part de cremar-me al treure´ls s´obren i acaben trencant-se i per casa molt bé, però si tens convidats, quedes una mica malament...
ResponEliminaTens tota la raó: són tan fàcils de fer.Jo tampoc no entenc els preus abusius dels restaurants. En aquest cas no crec que estiguin justificats. T'han quedat perfectes!
ResponEliminaEstà clar: han cobrat els coulants per sobre de les seves possibilitats ;-)
Elimina