dimarts, 9 d’octubre del 2012

Strudel de préssec, carbassa i anxova amb crema de nou moscada

Ja tenim finalment la tardor aquí... tot i que aquesta setmana ha començat calorosa com mai. Surts al matí amb roba llarga i arribes a migdia que sembles una sauna amb potes. En fi, sigui com sigui, inaugurem receptes de tardor. Aquesta va sortir l'any passat per la castanyada, van venir uns amics a celebrar-ho a casa, vam acompanyar aquestes cosetes curioses amb carn a la brasa, que sempre ve de gust, i d'una rematada final a base de castanyes i moscatell. Ideal per tenir energia per estar tota la nit fent sonar les campanes.
La recepta original va sortir de la col·lecció La nostra cuina, de La Vanguardia amb Santi Santamaria. L'original estava fet amb pomes, jo ho vaig fer amb préssec en almívar perquè no tenia ni fruita ni temps de fer-la! La curiositat és que no saps ben bé si posar el plat com a entrant (és calent, el gust de la salsa recorda a la beixamel) o com a postres (és dolç). A casa va sortir de primer plat, però és totalment intercanviable.
Ingredients per a quatre persones:
Per als strudel:
2 plaques de pasta de full
1/2 carbassa
8 anxoves
2 préssecs en almívar
50 grams de sucre
50 grams de mantega
1 ou batut/llet

Per a la crema:
250 grams de llet
125 grams de crema de llet
4 rovells d'ou
70 grams de sucre
Nou moscada abundant
Comencem escalivant la carbassa: la posem al forn embolicada amb paper de plata, sucre i 50 grams de mantega i la deixem 20 minuts a 150 ºC.
Tallem quatre rectangles de pasta de full i hi posem les anxoves, el préssec en almívar tallat a tires i la polpa de carbassa. Ho cargolem i ho pintem amb ou batut o llet. Posem els strudel al forn a la mateixa temperatura, uns 15-20 minuts, fins que quedin torradets.
Mentrestant fem la crema: bullim la llet, la crema de llet i la nou moscada. Mentre es va escalfant, batem els rovells amb el sucre; afegim aquesta barreja quan la llet trenqui el bull. Posem el foc baix i ho remenem durant 2 minuts.
Per a la presentació, posem un fons de salsa al plat i hi posem l'strudel, tallat pel mig, a sobre. Ho espolvorem amb una mica de canyella per decorar.

5 comentaris:

  1. Quina bona pinta! en la segona foto està genial, no n´he fet mai i m´has animat a provar-ho. Bon cap de setmana llaaaaarg!

    ResponElimina
  2. Hola Ruben,

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  3. M'agrada aquesta combinació de dolç-salat i aquesta, en concret, molt original.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. anchoves??? anchoas?? jo que mezcla, pero esto es postre o entrante?? me dejas de pasta de boniato!

    ResponElimina
  5. Strudel de poma n'he menjat (de postres) però de préssec i com a entrant mai!!
    petonets

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D