Per això quan vaig localitzar el pa miracle de la Su a Webos fritos, vaig veure la llum al final del túnel: tot el que surt d'aquell lloc web, surt bé. Res més a dir. No pots fallar amb aquesta recepta... no hi ha esperes, reposos, llevats estranys, segones llevades. Remenar i coure. Punt.
Ingredients:
310 grams de farina de força
175 grams d'aigua
20 grams d'oli d'oliva
15 grams de llevat (jo 20, 1 pastilla sencera)
1 culleradeta de sal (8 grams)
Al web original trobareu les indicacions per fer-ho a mà. Jo ho vaig fer amb la Thermomix, per passar-ne més via, però tampoc és massa complicat fer-ho a mà (una mica més brut).
Posem l'aigua, l'oli i el llevat amb vas i programem 2 minuts a 37 ºC, velocitat 2. Quan s'acabi, hi afegim la farina i la sal. Barregem 10 segons a velocitat 6 i després ho pastem 2 minuts a velocitat espiga.
Ens posem una mica d'oli a les mans i agafem la massa. La posem a sobre d'una superfície enfarinada i li donem forma arrodonida. Ho pintem amb una mica d'oli i l'empolsinem amb més farina (una mica).
I aquí ve el truc genial: agafem un recipient apte per a forn (bol Pyrex de vidre, cassola metàl·lica... jo vaig fer servir una cocotte Pyrex que ens havíem comprat uns 15 dies enrere, va anar fantàstica, de ferro colat i interior ceràmic) i el pintem amb una mica d'oli. Hi fem uns talls amb unes tisores o un ganivet ben esmolat. Posem la tapa al seu lloc i situem el recipient al forn. Ara engeguem el forn a 220 ºC uns 40-45 minuts. Jo vaig deixar-lo sense tapa els últims 8 minuts perquè em quedés torradet.
La Su dóna molts consells a la seva pàgina web; visiteu-la!
Si el pa surt bo, l'únic que en quedarà serà això: les engrunes!
Aquesta recepta participa al World Bread Day 2012:
Ja fa uns quants anys que participem al World Bread Day:
Pa shabat (2009)Brioix al vapor (2010)
Pa d'olives (2010)
Pa nevat (2011)
Així de fàcil???
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sí, ridículament fàcil per un resultat tan bo!
EliminaGracias por participar en Word Bread Day. Espero que participará el próximo año otra vez!
ResponEliminaPor supuesto que voy a participar. Gracias por dedicar tu tiempo a organizarlo :-)
Elimina