dilluns, 6 de maig del 2013

Llagostins al conyac

6 de maig, Dia internacional sense dietes! Fem-li cas, sisplau, acceptem-nos com som per un dia, no ens estem de res, aquell trosset de xocolata furtiu que no pot faltar mai per rematar qualsevol àpat, llet sencera en lloc de desnatada, un croissanet a mitja tarda, per què no? I com no, sucar pa, un dels meus plaers. Per això avui us porto una recepta molt senzilla, es pot tenir feta en 10 minuts, però que us servirà per diverses coses:

  1. Quedar bé en un àpat de compromís: que sigui senzilla no vol dir que no sigui bona.
  2. Estalviar uns calerons amb un plat deliciós: es pot fer amb producte congelat i de baix cost (però, com sempre, com més bo sigui el producte inicial, millor serà el resultat final).
  3. I finalment, esgotar les reserves de pa de qualsevol llar.
El sabor final del conjunt és molt dolç, especialment el del suc (el que realment fa caure de cul de la recepta).


Ingredients per a quatre persones:

4 grans d’all
4 branques de julivert
150 grams d’oli d’oliva suau
16-20 llagostins
200 grams de tomàquet fregit
100 grams de conyac
Sal

Posem els alls, el julivert i l’oli d’oliva al got de la batedora i ho triturem.

Posem la mescla a la paella i, quan bulli, hi posem els llagostins, els quals daurem per banda i banda. Quan estiguin daurats, hi afegim el tomàquet fregit.
Quan el tomàquet s’hagi escalfat (ja està fregit), hi posem el conyac i el flamegem fins que es consumeixi tot l’alcohol.
Ho deixem reposar una estona i ho tornem a escalfar a foc molt lent (acabat de fer és bo; un cop reposat, és deliciós. L'última opció és fer-ho d'un dia per l'altre, si podeu aguantar la flaire, clar).
Assegureu-vos de tenir pa, ja que us farà falta per sucar, i també tovallons de paper :-)

6 comentaris:

  1. Caram Ruben!!!!, aquest si que es un plat per llepar-se els dits.Que bo que deu ser, el probarè. Records

    ResponElimina
  2. Ohhhh, quina cosa més bona!!!!! Aquestes receptes de llagostins o gambes amb salseta per sucar-hi pa queden boníssimes.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Que bons aquests llagostins!!!

    Saps una cosa? al meu calendari hi ha cada vegada més dies sense dietes... excercici i menjar equilibrat i ja n'hi ha prou!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Però si és fàcil!!! Mil gràcies!!! Tinc una caixa de llagostins a mitges des de les festes de Nadal!! I ara podré fer un plat collunut!!! Només em farà falta un carregament de pa! El conyac estarà emocionat d'anar a parar a una altra cassola que no sigui la del rostit! ;) Molts petons!!!

    PD: No en tenia ni idea que hi hagués un dia internacional sense dietes... #maredeDéusenyó xD

    ResponElimina
  5. per quantes persones es aquesta recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors, depèn de com mengeu. Jo crec que si has fet un pica-pica potent, amb 4 o 5 llagostins per persona fas una bona ració. Pensa que si en sobren, sempre pots reciclar-lo i fer-ne arròs al cap de 2 o 3 dies:
      http://catacuina.blogspot.com/2013/08/arros-reciclat-de-llagostins.html

      Elimina

Deixa'ns algun comentari :-D