dimarts, 21 de maig del 2013

Conill a la cassola amb salsa de fetge

Avui proposem una recepta de les antigues, de les que cal una estona per fer-la, com les feien les iaies, d'aquelles que queden per llepar-se'n els dits, però que sovint ens fa mandra. Animeu-vos, que el resultat final val la pena!
Tot i que jo odio el fetge (ho he dit en diverses ocasions: no m'agrada el fetge fregit, ni el mi-cuit, ni res que s'hi assembli), he recuperat aquesta recepta de conill de la meva mare perquè en recordava la salsa, untuosa, amb textura, deliciosa... va durar una temporada que el feia molt sovint els diumenges, fins que al final em va confessar que portava fetge, i que per això era tan bo. En vaig continuar menjant, però ja amb uns altres ulls!
Ingredients:
1 conill
Farina
Oli d'oliva
Tomàquet natural ratllat
Sal
Ceba
Llorer
4 alls
Un grapat d'avellanes
Demaneu el conill tallat a vuitens o similar, que vagi bé per guisar a trossets. Comencem enfarinant-lo i fregint-lo a la cassola ben calenta, per marcar-lo a banda i banda, i el reservem. A continuació fregim el fetge del conill, sencer. Quan ja estigui fet, comencem a preparar un sofregit típic en el mateix oli on hem fregit el conill: ceba picada, que quedi ben rosseta; després, el llorer, l'all i el tomàquet. Si volem, hi podem posar algun líquid per aromatitzar (moscatell, brandi, vi ranci...) i ho deixem que redueixi una bona estona.
Quan ja estigui a punt, hi tornem a posar el conill, posem el foc baix i deixem que vagi fent xup-xup, l'estona que faci falta. Si hi ha poc líquid, hi podem posar una mica d'aigua o de caldo.
Preparem la picada: posem un parell d'alls al morter, les avellanes i el fetge. Ho piquem ben petit amb la mà de morter. Quan quedin 10-15 minuts per servir, obrim la cassola i hi tirem la picada, fem una remenada, que es barregi bé amb la salsa.
Com en tots els guisats, aquest guanya reposat i reescalfat, l'endemà d'haver-lo fet :-)

Aquesta recepta va dedicada al Dani i la Valen del podcast Del sofá a la cocina, perquè vegin que el conill, a part de bonic, també pot ser molt bo ;-)

2 comentaris:

  1. ÉS UNA RECEPTA DE LES DE SEMPRE, RUBEN.
    A CASA EL CONILL ROSTIT ES FA D'AQUESTA MANERA, i el fetget... a la picada!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Aquesta era la meva recepta preferida, la que em feia la meva mare el dia del meu aniversari.
    Quan varem adoptar un conill, i no varem menjar conill mai més, ella em va seguir fent la recepta, però amb pollastre i fetges de pollastre. Espectacular, potser millor i tot!
    La trobo a faltar, i vull aconseguir tornar a fer la recepta com la feia ella.

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D