Així que el migdia que vaig trobar via Pinterest aquestes albergínies amb làben, a través d'Epicurious, en vaig prendre nota i l'endemà al vespre van caure a casa. I per què vaig esperar un dia? Doncs perquè si no en tenim a casa, cal preparar el làben (aquest és el terme normalitzat segons el TermCat) deixant escórrer l'aigua dels iogurts.
La recepta original diu que amb dues albergínies surten 6 racions d'acompanyament. Nosaltres ens vam polir, entre dos, dues albergínies (i n'hauríem menjat més si n'hi hagués hagut), així que no sigueu garrepes!
Ingredients:
250 ml de làben o 2 iogurts naturals
1 gra d'all
Sal
2 o 3 cullerades d'aigua
2 albergínies mitjanes, tallades a rodanxes d'un dit d'ample
Oli d'oliva
Fulles de menta (decoració)
Si fem servir iogurts, comencem traient-los les tapes i posant-los de cap per avall amb una gasa de cotó perquè perdin aigua. Els deixem així de 8 a 12 hores (com més passi, més sòlids quedaran).
Tallem l'all ben petit i el posem al morter amb un pessic de sal. L'aixafem fins que ens quedi una pasta, igual que quan comencem l'allioli. Llavors hi afegim el làben o els iogurts i ho barregem bé. Hi afegim una mica d'aigua (si cal) i ho remenem, que quedi amb la textura de la nata a mig muntar.
Pintem les dues cares de les albergínies amb oli d'oliva i les fem a la brasa (o al forn, com nosaltres, a 170 ºC més o menys, però amb el gratinador en marxa). Si les feu al foc, mireu que no sigui gaire fort, o es cremaran per fora i quedaran crues per dins. Compteu que han d'estar uns 15 minuts al foc, més o menys, perquè quedin ben cuites, per banda i banda, així que cal anar-les girant de tant en tant.
Ho posem en una plata i afegim una cullerada de salsa a sobre de cada albergínia.
I per decorar-les, hi posem una fulleta de menta a sobre de cada cullerada de salsa... i cap a la taula!
Aquí nosaltres ho vam fer servir per acompanyar unes ales de pollastre, també al forn (cal aprofitar l'energia), i uns xampinyonets saltats. Ja veieu el resultat final, no?






Això no n'havia vist mai, sembla molt oriental. Una forma mès de preparar les albergínies que reservo al meu Barbas, que sap que li agradarà molt, malgrat que no trobo menta ni per recomanació... Un petonàs.
ResponEliminaSi vols menta bona, en trobaràs tot l'any a qualsevol carnisseria Halal. Sigui com sigui, fa de decoració i poca cosa més en aquesta recepta.
Eliminaquina pinta, aquesta recepta ha d'estar brutal ara amb la caloreta! peotns
ResponEliminaI amb el fred també XD
Elimina