dimarts, 16 de juliol del 2013

Baguet farcida

Vet aquí una manera molt original de fer canapès, ideal per sortides de pícnic estivals on sigui complicat portar coses ja muntades en una plata...
La recepta ha sortit de L'exquisit, un blog que fa honor al seu nom, especialment pel que fa a la fotografia; la Sònia té una cura especial en aquest sentit, i això es nota :-)
A les fotos veureu que surt una quantitat més gran d'ingredients que els de la llista: no patiu, vaig fer-ne un parell de barres, no podia fer curt al pícnic de final de curs!
Ingredients:
1 baguet gran
300 grams de formatge cremós a temperatura ambient
1 bitxo
4 o 5 tomàquets secs
Un grapat d'olives negres
60 grams de salami
2 cullerades de julivert i all picat
Unes branques de farigola
Pebre negre
Comencem batent el formatge per desfer-ne tots els grumolls. A continuació piquem el bitxo ben petit i l'afegim al formatge.
 A continuació tallem les olives a rodanxes i cap a la barreja.
Tallem el salami a daus.
Hidratem els tomàquets fent-los bullir 10 minuts (si els compreu amb oli, escorreu-los bé i ja estan a punt). A continuació, els tallem a trossets petits. 
 Traiem les fulles de les branques de farigola i les afegim a la barreja. Finalment, ho mesclem bé.
Tallem els dos crostons de la barra i buidem la molla de dins amb la ganiveta del pa. S'hi està una estoneta, cal paciència perquè quedi la crosta i poca cosa més.
 Ara agafem una cullera de postres i ens dediquem a omplir la baguet per una banda. Cal anar omplint i pitjant endins el contingut, hi estareu una bona estona fent-ho!
Ho deixem com a mínim un parell d'hores embolicat amb paper transparent i reposant a la nevera. Llavors ens ho podrem emportar on vulguem, on ho tallem a la mida que ens sembli. Emporteu-vos la ganiveta del pa, no ho talleu amb un ganivet petit o no tindreu aquests talls tan nets del contingut! 

6 comentaris:

  1. fantástica baguet farcida! quina bona pinta! petons

    ResponElimina
  2. Que be que us va agradar, d´aqui poc porto una altre proposta semblant

    i moltes gracies per les teves paraules. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Bona idea!!! i bonica la presentació.

    PTNTS i bon estiu
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quina tapa mès curiosa, i el millor és que cadascú la farcirà com le vingui mès de gust... També potser un bon sopar d'estiu... Un petonàs.

    ResponElimina
  5. Hola Rubén,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 39.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaria molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  6. Quina idea més bona Ruben, me l'apunto! Jo també segueixo a la Sònia de l'Exquisit, m'encanta tot el que fa, tot i que aquesta recepta no l'havia vist.
    Petons!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D