dijous, 12 de setembre del 2013

Pastís de 3 xocolates

Aquesta recepta és un clàssic d'Internet; jo vaig fiar-me, com faig sovint, del criteri de la Nuni de Cuinetes, no em va quedar tan bonic com a ella, però suposo que va sortir igual de bo :-)
Amb aquest pastís celebro que la canalla torna a l'escola, que els pares tenim una mica de tranquil·litat i normalitat a casa, però també el vull dedicar a tots els mestres i professors per la gran tasca que fan. Gràcies per tot!
Ingredients:
150 grams de xocolata negra
150 grams de xocolata amb llet
150 grams de xocolata blanca
150 grams de sucre
750 ml de nata per muntar
750 ml de llet sencera
3 sobres de preparat per a quallada
1 tub de galetes
200 grams de mantega pomada
Decoració opcional
Per començar, preparem la base: triturem les galetes, les barregem amb la mantega. Posem la barreja al fons del motlle, ho pitgem amb els dits i ho passem pel forn, 10-15 minuts a 180 ºC.
Continuem preparant la capa de xocolata negra: posem la xocolata negra, 75 grams de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de quallada en un cassó. Posem el pot a foc mig i anem remenant contínuament. Hem de tenir cura que no bulli (se’ns enganxaria la xocolata), però no passa res si trenca el bull un moment. Al cap d’una mica veurem que la barreja comença a guanyar consistència, barregem una mica més i passem la barreja al motlle
Preparem la segona capa, la de xocolata amb llet: posem la xocolata amb llet, 50 grams de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un altre sobre de quallada al cassó (podem fer servir el mateix). Tornem a fer el mateix que abans i omplim un altre pis al motlle. Per evitar que se’ns barregin els colors, aboquem la xocolata pel dors d’una cullera, així s’escampa més i no pica fort sobre la primera capa (que ja tindrà una mica de pell i no deixarà que es barregin).
Ataquem la tercera capa, aquesta de xocolata blanca: posem la xocolata blanca, 25 grams de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i l’últim sobre de quallada al cassó (ha de ser ben net, la mescla ha de quedar totalment blanca). Fem el mateix que en les capes anteriors, omplim el motlle fins dalt de tot i el posem a la nevera, que s’hi quedi una hora com a mínim (es pot fer el dia abans i quedarà perfecte).
Quan el vulguem servir, el podem acabar de decorar amb alguna cosa per sobre, jo aquí hi vaig espolsar cacau pur en pols.
També el podem presentar en gotets petits, fa un efecte molt xulo; l'únic que hem de tenir en compte és que . farem 3 pisos i, per tant, n’hem d’omplir una tercera part. Per acabar, podem rematar-los amb alguna fruita vermella, amb galetes triturades, fideus o boletes de colors, melmelada... per sobre.

4 comentaris:

  1. Hola Ruben!! T'ha quedat molt xulo!!! Un bon homenatge als mestres (que se'l mereixen) i un bon motiu per celebrar (la tornada dels nens a l'escola!!!! :D).
    En got queda molt maco també!!! Moltes gràcies per la menció! ^^ M'ha fet molta il·lusió! i bentornada escola!!! :)

    Petons!

    ResponElimina
  2. Un clàssic que no pot faltar a un blog de cuina! T'ha quedat molt bé!
    Sort que tot va tornant a la normalitat, oi? ;)

    ResponElimina
  3. Nuni, a mi em va agradar molt més presentar-ho en gotets (en vaig fer uns 70 per a un càtering molt especial, no en va sobrar cap), però porta molta més feina!
    Gemma, sí, sort que torna tot a la normalitat, gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  4. 70 gotets vas fer????!!!!!!! Quina feinada!!!!!!
    Has vist el pastís de piruleta?? També es pot fer en gotets... jijijijiji!!!!!! ;)

    Gràcies per venir diumenge guapos!!!! Petons!!!!

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D