La recepta d'avui ha sortit de Chocolate y pimienta, allà l'Elena ens comenta que ella la va treure de Mundorecetas i la va tunejar una mica. Jo la vaig fer tal com apareix al seu blog i va sortir deliciosa. Fa uns quatre anys que tinc la recepta per casa, així que és probable que l'hagueu vist a altres llocs.
Ingredients
Per a la base:
Un tub de galetes Maria o similars
1 pastilla de mantega (250 grams)
Per al farcit:
350 grams de profiteroles descongelades
1 paquet de flam Royal per a 8 unitats
1 rajola de xocolata negra (200 grams)
1 litre de nata
Primer fem la base, si voleu hi podeu afegir altres ingredients (fruits secs), altres galetes (Digestive) o fer-la com vosaltres sapigueu que us surt bé. Si no teniu cap recepta, feu la més típica. Deixeu la mantega a temperatura ambient, tritureu les galetes i barregeu-ho tot plegat. Aboqueu aquesta barreja al fons d'un motlle desmuntable i coeu-la 10-12 minuts al forn. Quan surti, deixeu la base a la nevera, que sigui ben freda quan hi posem el farcit.
Ara preparem la crema: posem a bullir la nata amb el preparat per a flam, anem remenant contínuament perquè no ens faci grumolls. Quan estigui calent hi afegim la xocolata a trossets, continuem remenant perquè la xocolata no es cremi. Quan veiem que trenca el bull, apaguem el foc i remenem una mica més, ara és el moment traïdor que s'enganxa tot a l'olla.
Traiem el motlle de la nevera i hi posem les profiteroles, ben repartides per tot el fons. A continuació hi aboquem el farcit per sobre, vigilant que no es tombin les profiteroles. Quan s'hagi acabat el farcit, ho deixem reposar unes hores a la nevera i ja ho tindrem a punt.
En el meu cas, crec que hauria d'haver fet el pastís en un motlle més petit o posar-hi més profiteroles, ja que per sobre sortien tots els bonys, aquest desastre s'hagués solucionat amb més profiteroles, clarament per la llei d'Arquimedes (si, va sense accent en català, sona estrany, però és així). Una altra opció hauria estat posar una capa més de cobertura, però ja anava fora de temps (com sempre). Si voleu veure una presentació molt més bonica, passeu per Chocolate y pimienta :-)
Hola aqui estoy yo ,jiji te a quedado preciosa,,los bultos casi que con inevitables pues tienden a subir,,otro dia o pones masa hasta la mitad y un plato encima y a los 5 m cuando enfrié le pones el resto..o cubrirla con una capa de nata montada,pero lo importante es lo buena que es verdad ,,gracias por tus palabras a mi blog.
ResponEliminaD això en dic un postre ben light ;-) no sė si t ha quedat gaire estètic o no, només sė que li clavaria queixalada ara mateix XD
ResponElimina