dimecres, 16 d’octubre del 2013

World Bread Day - pa caragolat

 Avui és 16 d'octubre, dia mundial del pa... i un any més, toca fer pa i penjar-lo al blog!
Aquest any he decidit fer un pa facilet, ja que és una de les meves assignatures pendents: sempre faig totxanes incomestibles (massa cuits, poc llevats... un desastre, vaja).
Així que he decidit agafar el llibre Pan y bollería con Thermomix, he obert la pàgina de pa bàsic i l'he fet; res més. He mirat alguna forma una mica curiosa i al final m'he decidit per uns cargols que he vist a Pinterest.
És curiós com a partir d'una simple farina es poden elaborar mil i una varietats d'un dels pilars bàsics de l'alimentació mundial... però tot vol paciència, tant a l'hora de pastar els ingredients...
500 grams de farina de força
300 grams d'aigua tèbia
20 grams de llevat fresc
10 grams de sal
5 grams de sucre
Com a l'hora de llevar, doble llevat en aquest cas (una hora de repòs després de la primera pastada, donar-li forma a la safata del forn, una hora més de repòs perquè llevi en la forma final).
Per a la forma, feu tires llargues de massa i llavors caragoleu-les. Els que tingueu canalla, que us ajudin, segur que han fet milers de vegades això mateix a l'escola, però amb plastilina.
I també cal paciència a l'hora de passar pel forn (uns 15 minuts a 220 ºC perquè són panets petits; si fos un pa gran, compteu mitja horeta tirant curt). A la Lydia li agrada el pa tirant a cru, així que m'he assegurat que surti blanc (doble combo: també evito treure pedres en lloc de pans).
Però al final, gran recompensa, quan llesques el pa i et trobes aquesta molla, ben plena de bombolla, ben esponjosa. Nota de maridatge: per acompanyar qualsevol plat que sigui per sucar-hi pa. O amb un bon raig d'oli bo, i avall, no calen més complicacions.
Sens dubte, fins que no es fa pa a casa, no es valora la feina dels flequers!
World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!
Ja fa uns quants anys que participem al World Bread Day:
Pa shabat (2009)
Brioix al vapor (2010)
Pa d'olives (2010)
Pa nevat (2011)
Pa Pyrex (2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns algun comentari :-D