dimecres, 30 d’octubre del 2013

Patates aixafades al forn

30 d'octubre: la tristor de recordar, un any més, que hi ha gent sense un plat a taula (bé, potser tenen el plat, però el tenen buit, cosa que encara ho fa més trist). Així que, com cada any, cal promocionar el gran recapte d'aliments i els blogs contra la fam! Com recordareu d'altres anys, cal fer una recepta senzilla, amb pocs ingredients, perquè tothom la pugui fer, independentment del seu nivell econòmic.
Hi ha res més barat que les patates? I a més, tan nutritiu com aquest tubercle? Vaig treure la inspiració de Pinterest, i la veritat és que el resultat ha estat excel·lent! No són la versió habitual de patates al forn, sinó una barreja entre aquestes i les patates aixafades (el puré de patates, vaja).
Ingredients
Un parell de patates per persona (més o menys)
Sal
Oli
Herbes o espècies
Rentem les patates i les bullim senceres, amb pela inclosa, en aigua salada. Assegurem-nos que quedin ben cuites (les deixem mitja hora o més, segons la mida que tinguin); si no sabem si són cuites, les punxem amb una forquilla, aquesta ha d'entrar sense cap mena de dificultat fins al final.
Un cop siguin cuites, les traiem de l'aigua i les deixem temperar uns deu minuts.
Agafem la safata de forn i hi posem paper antiadherent o làmina de silicona. Ara hi col·loquem les patates a sobre, les aixafem amb el palmell de la mà (al Pinterest recomanaven fer-ho amb el cul d'un got, jo vaig optar per l'opció de pagès), les pintem amb oli d'oliva, hi posem una espolsada d'espècies, herbes i sal i cap al forn. Si les deixeu primer només per sota i després per sobre, es torraran més i sortiran més cruixents (però s'hi hauran d'estar més estona). Si les poseu amb foc per sobre i per sota, es gratinaran abans, però sortiran toves. A casa vam fer dos pisos al forn, així que unes van sortir més torrades i les altres més toves. Les vam poder tastar totes... i les dues són bones; diferents, però bones. Proveu i a veure com surten!
Aquest blog participa en la convocatòria de Blogs contra la fam.

Mireu altres apunts d'economia de guerra d'altres anys a Catacuina:
Truita d'all
Empanada gallega

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns algun comentari :-D