Hi ha res més barat que les patates? I a més, tan nutritiu com aquest tubercle? Vaig treure la inspiració de Pinterest, i la veritat és que el resultat ha estat excel·lent! No són la versió habitual de patates al forn, sinó una barreja entre aquestes i les patates aixafades (el puré de patates, vaja).
Ingredients
Un parell de patates per persona (més o menys)
Sal
Oli
Herbes o espècies
Rentem les patates i les bullim senceres, amb pela inclosa, en aigua salada. Assegurem-nos que quedin ben cuites (les deixem mitja hora o més, segons la mida que tinguin); si no sabem si són cuites, les punxem amb una forquilla, aquesta ha d'entrar sense cap mena de dificultat fins al final.
Un cop siguin cuites, les traiem de l'aigua i les deixem temperar uns deu minuts.
Agafem la safata de forn i hi posem paper antiadherent o làmina de silicona. Ara hi col·loquem les patates a sobre, les aixafem amb el palmell de la mà (al Pinterest recomanaven fer-ho amb el cul d'un got, jo vaig optar per l'opció de pagès), les pintem amb oli d'oliva, hi posem una espolsada d'espècies, herbes i sal i cap al forn. Si les deixeu primer només per sota i després per sobre, es torraran més i sortiran més cruixents (però s'hi hauran d'estar més estona). Si les poseu amb foc per sobre i per sota, es gratinaran abans, però sortiran toves. A casa vam fer dos pisos al forn, així que unes van sortir més torrades i les altres més toves. Les vam poder tastar totes... i les dues són bones; diferents, però bones. Proveu i a veure com surten!
Aquest blog participa en la convocatòria de Blogs contra la fam.
Mireu altres apunts d'economia de guerra d'altres anys a Catacuina:
Truita d'all
Empanada gallega
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa'ns algun comentari :-D