Tornem a ser Sant Jordi, 23 d'abril, i el blog torna a fer anys. 5 anys publicant receptes, mercats d'arreu i estris de cuina (aquesta dèria va passar de llarg fa força temps). Aquest any, en lloc de fer algun pastís ben espectacular, he decidit fer-li un homenatge a l'Antonella Speranza, qui l'any passat va arrasar per sant Jordi amb el seu llibre La pasta per als catalans. Si no l'heu vist, ja trigueu a fer-li una bona ullada, diria que no hi ha cap recepta que no m'agradi (bé, potser les que porten pèsols...).
I com que aquest any anem força encarrilats cap a la independència, m'he decidit per aquests macarrons a l'Ermengol Amill, protagonista de Lliures o morts.
L'Antonella explica que la gràcia és fer servir gnocchetti, per la seva forma de corn marí, instrument que feien servir els fusellers de muntanya... com que no en tenia, vaig fer-ho amb macarrons! La salsa, igualeta que la seva, això sí, i va sortir un plat deliciós!
Ingredients per persona:
80 grams de pasta
2 talls generosos de formatge de cabra
10 olives d'Aragó
Sal i pebre
Si no trobeu les olives espinyolades... espinyoleu-les o talleu-les a filets com vaig fer jo.
Mentre va bullint la pasta segons indiqui el paquet, agafeu una mica d'aigua de cocció i desfeu-hi el formatge de cabra, compte amb les quantitats, que no us quedi massa aigualit. Si no s'acaba de desfer, ho passeu un momentet pel microones. Quan ho tragueu, hi afegiu les olives reservades.
Quan s'acabi de coure la pasta, l'escorreu (poquet) i la barregeu amb la salsa. Hi poseu una bona quantitat de pebre, acabat de moldre. A mi m'agrada poc trencat, que piqui a la boca, però l'Anto veig que hi posa el pebre molt finet. Al gust de cadascú!
I cap a la taula falta gent.
Per cert, aquesta és la recepta 250 del blog, a veure si l'animo una mica, que aquest any ha estat força parat...
Moltes felicitats pels teu cinc anys i els macarrons :))
ResponEliminaMuas
Gràcies, Gemma!
EliminaEl primer felicitar-te pels 5 anys!!!
ResponEliminaI després dir-te que no tens perdó... mira que venir a casa meva i no avisar!!!!!!
Ptnts
Dolça
Gràcies, Glòria. Prometo que si aquest estiu tornem a venir a Reus, t'avisaré!
EliminaAvisa amb temps... perquè els estius els passem a Cerdanya ;-)!!!
EliminaMuchas felicidades !! 5 años ya son muchos! y que sean muchos mas.
ResponEliminaLa receta más sencilla y más rica no puede ser! tendré que probarla!
Gracias, Toñi. Un saludo :-)
EliminaExcel·lents aquests macarrons a l'Ermengol Amill. No coneixia aquesta recepta. És fantàstica. Gràcies
ResponElimina