Si feu una cerca per Internet, veureu que aquest pastís, extremadament fàcil, fa furor a Estats Units. Les variacions i les presentacions són infinites, jo feia temps que en sentia a parlar i tenia ganes de fer-lo... així que a la mínima que hi va haver excusa per fer un pastís, m'hi vaig llançar de cap.
Jo crec que és un dels pastissos estrella perquè bàsicament és un pastís de ganduls: no s'ha de coure, es compra tot fet i en menys de 10 minuts està acabat. La presentació pot ser irregular (com vaig fer jo) o molt elaborada i buscant la simetria. A part, és molt bo i, com he dit abans, admet milers de variacions (només cal canviar de galetes o bé afegir algun sabor especial a la nata i ja tindrem un pastís completament diferent).
Ingredients aproximats:
2 paquets de galetes
Mig litre de nata de muntar
4 cullerades de sucre glacé
Opcional:
Vainilla
Canyella
Cacau
Melmelada
Xocolata...
Ben fàcil: muntem la nata, que quedi molt presa. Recordeu que com més percentatge de greix tingui, més ferma ens quedarà. Si hi voleu posar algun sabor, afegiu-li a mig muntar, igual que el sucre glacé.
Llavors fem una capa de galetes i a sobre una capa de nata. A sobre d'aquesta capa, n'hi posem una altra de galetes i una altra de nata. I així fins que acabem els ingredients. No patiu per posar-ho en algun motlle ni res, perquè la nata aguanta perfectament el pes sense cap mena de motlle.
Si el volem fer regular de fora, només hem de posar-hi una bona capa generosa de nata per fora i igualar-lo amb una espàtula de manera que ens quedi recte.
Quan el tinguem amb l'aspecte definitiu que volem, agafem el pastís i el posem al congelador, 4 o 5 hores com a mínim. Durant aquesta estona, a més d'agafar consistència, la nata anirà humitejant les galetes, les estovarà i acabaran desfent-se una mica.
El traiem 15 o 20 minuts abans de menjar-nos-el, que es desfaci una mica. Si el volem decorar per sobre amb altres coses (cacau en pols, crocant, virutes de xocolata...), ara és l'hora! Nosaltres vam optar per desfer una mica de xocolata i regar-lo per sobre. Deliciós!
Pregunta pels molt, molt mandrosos. La nata es pot adquirir muntada? Per no muntar-la. On en trobaria? La d'esprai la veig molt tova, no?
ResponEliminaPots trobar nata fresca muntada a qualsevol granja, com més presa i ferma sigui, millor. Demana si porta sucre o no (normalment la venen sense sucre).
EliminaRealment ets molt mandrós, Albert XD
Mandrós i sense gaires estris de cuina ;)
EliminaM'ha agradat aquest pastís per mantes!
ResponEliminaLlàstima que t'hagis d'esperar tanta estona mentre està al congelador... seria perfecte d'aquests pim pam el faig i me'l menjo!
Una opció genial perquè el facin la mateixa canalla! Ens hi posarem! ;)
Abraçada!
Nuni, si és fet i menjat, no és un pastís: són galetes amb nata ;-)
EliminaL'espera s'ho val, que les galetes estovades són delicioses.
Val! Faré cas del teu consell! ;) Saut i bones vacances!!!!
EliminaNo sé si serà el pastís preferit dels gaduls, per+o segur que agrada a tothom!!! Li has donat una forma molt original!!!
ResponEliminaBon cap de setmana
Margarida, jo el vaig voler fer així, totalment desmanegat i irregular, però fet expressament. La meva dona em va dir que m'havia quedat d'aspecte desastrós! Sóc un incomprès!
Eliminaostres pensava que eren clares!! que golos amb nata! que booo
ResponEliminaNo, Roser, més fàcil encara, amb nata, que no hi ha perill de res :-)
EliminaAquí tenim una recepta d'aquelles que agraden a tothom!!! A casa meva triomfarà, i tant que triomfarà!!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Dolça, ja diràs com surt, doncs :-)
ResponEliminaque buena pinta!
ResponElimina