A casa tenim tirada cap a Amèrica... ja ho sabeu, així que de tant en tant provem receptes gastronòmiques de l'imperi. Aquesta recepta és de fa dies, d'un comiat d'una amiga cap a Singapur, vam organitzar un brunch com els modernets, i acompanyava altres cosetes, com ara scones (recepta pendent) amb nata i melmelada de gerds.
La recepta dels panqueques (o blinis) ha sortit del llibre bàsic de Thermomix, i cal tenir en compte que ha de reposar mitja horeta abans de passar per la paella, o no sortirà com cal. Vigileu, que no és la mateixa recepta que els creps, que són molt més clars i flonjos, si feu servir l'altra barreja, no els podreu fer tan gruixuts!
Ingredients per a uns 20 panqueques
150 grams de farina
Mitja culleradeta de sal
50 grams de mantega
30 grams de sucre
200 grams de llet
2 ous
1 culleradeta de llevat
250 grams de bacó fumat
La preparació és ben fàcil: barregem tots els ingredients amb la batedora i ho deixem reposar mitja hora a la nevera, com a mínim, abans de coure.
Mentre reposa, podem anar preparant el bacó. El truc és fregir-lo molta estona a foc lent, que suï, i anar retirant el greix que tregui, ha de quedar com més sec millor, cruixent. Cal evitar la temptació d'anar-lo tastant, o quan sigui l'hora de menjar, ja no en quedarà.
Posem la paella antiadherent al foc (aquí jo vaig fer servir la paella per a creps, gentilesa de Valira i De cuina, en la qual només hi faig creps o panqueques), l'escalfem força, hi posem una miqueta de mantega i hi aboquem un cassó de mescla. Si no és prou calenta, la massa no s'agafarà i s'escamparà massa. Recordeu que els panqueques són gruixuts, no prims com els creps. Quan veiem que es desenganxen de les vores, el girem, deixem que es cogui una miqueta per l'altra banda (per dins ja s'ha cuit abans) i cap a la reserva. Tornem a començar.
Els panqueques també es poden acompanyar amb dolç, per exemple melmelada, mel, nata muntada o xarop d'auró, i menjar-se tal qual o barrejar-les amb el bacó (igual com fem a determinats llocs de Catalunya barrejant coca dolça i fuet o llonganissa) o amb qualsevol altra cosa salada que us vingui de gust.
Com no t'han de sortir uns panqueques espectaculars si fas servir una paella ganxeta de Valira???
ResponEliminaja ho dius bé, ja... ara els sopars modernets panqueques, tortitas i demés... però són mooooooolt bons :-D
PTNTS
Dolça
Mira-la, escombrant cap a casa!
EliminaGràcies pel comentari i bones vacances!
Aquest cap de setmana ho provo de fer a casa.
ResponElimina