dimecres, 13 d’agost del 2014

Scones (TMX)

I continuem amb receptes angleses, aquest cop toca scones, els panets espessos que prenen la gent finolis per berenar, amb nata i melmelada!
La recepta ha sortit de Recipe Community i està pensada per fer-se amb Thermomix. Si la feu a mà, doncs tocarà una bona estona pastant...

Ingredients
400 grams de farina amb llevat (busqueu Bizcochona)
20 grams de mantega
30 grams de sucre
1 ou
125 ml de nata líquida
125 ml de llet

Per al farciment:
Melmelada de gerds (o la que us agradi)
Nata muntada (al Regne Unit s'ho prenen amb clotted cream, una nata amb concentració de greix molt alta, sovint del 55 %, espectacularment espessa i molt similar a la nata que apareix després de bullir llet crua i que podem recollir a la superfície de la llet reposada).
Engeguem el forn a 220 ºC. Posem la farina i la mantega al vas de la Thermomix i barregem 8-10 segons a velocitat 9. Afegim el sucre, l'ou, la llet i la nata al vas i barregem 10 segons al 4, fins que tinguem una massa homogènia. Finalment, posem velocitat espiga durant 30 segons.
Empolsinem la superfície de treball amb molta farina i hi posem la barreja. L'estirem amb la mà o el corró fins que tingui un gruix de 3 cm. No us esvereu, la massa és molt enganxosa i tova, cap problema!
Talleu les formes que vulgueu (els clàssics són rodons) amb un tallador i els poseu sobre una superfície antiadherent (com ara un Silpat o un paper vegetal) a la safata del forn, que es toquin entre ells.
Els pinteu amb una mica de llet i els poseu al forn de 10 a 15 minuts, fins que es comencin a torrar.
Els traieu del forn i els deixeu reposar sobre un drap de cuina net o una reixa. Sabreu que han sortit bé quan us quedin així, marcats per tallar pel mig un cop surtin del forn.
Quan siguin freds, els serviu amb els acompanyaments que vulgueu. Un cop a taula, es farceixen i cap a la boca. Per als que no n'heu menjat mai, és un pastisset que s'esgruna molt, no té la consistència del pa. Serviu-los tebis i prepareu-vos per sentir aplaudiments a taula...
Si queda això o menys, és que han quedat bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns algun comentari :-D