Vaig veure aquestes galetes al blog de la Bakerella i van anar a parar directes a la carpeta de pendents. El resultat, com no, és excel·lent: una galeta amb sabor molt intens de xocolata, i amb cor de Nutella (pel meu gust, poc cor... però és que no em van acabar de sortir amb la Nutella concentrada). La recepta original porta més sucre, jo la vaig adaptar perquè quedés una mica menys dolça, que ja coneixem els gustos nord-americans...
Ingredients per a unes 15-18 galetes:
200 grams de farina
100 grams de cacau pur en pols
1/2 culleradeta de llevat químic
3/4 de culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
350 grams de mantega a temperatura ambient
170 grams de Nutella
160 grams de sucre blanc
100 grams de sucre morè
2 ous
2 culleradetes de vainilla
250-300 grams de perles de xocolata
100 grams de Nutella
Comencem pesant tots els ingredients.
Tamisem la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat. Hi afegim la sal i ho barregem tot plegat.
En un altre bol, treballem (a mà o a màquina) els sucres, la primera part de Nutella i la mantega fins que estigui molt fi. Hi afegim després els ous i la vainilla i ho batem bé, que quedi uniforme.
A continuació hi afegim amb calma la barreja seca i ho anem mesclant amb cura, que no es facin grumolls. Hi posem la meitat dels botonets de xocolata. Ho deixem mitja hora a la nevera.
Mentrestant, posem la resta de Nutella en una màniga pastissera i fem tires llargues i gruixudes (aquí és on vaig fallar jo) sobre un paper antiadherent. Ho deixem també mitja hora al congelador.
Engeguem el forn a 180 ºC. Traiem les coses de la nevera i el congelador i ens posem a fer boles: primer mitja bola amb una cullera, a continuació hi posem una tira de Nutella congelada a dins, tanquem amb mitja bola més i ho segellem bé. Posem aquestes boles, ben separades (recordeu que amb l'escalfor del forn ja quedaran planes i, per tant, s'acostaran entre elles) a la safata de forn. Quan la safata estigui plena, acabem de colocar botonets de xocolata per sobre de les boles i posem la plata al forn entre 10 i 12 minuts (segons si us agraden cruixents o toves. A mi, toves i crues).
Quan surtin del forn, deixeu-les refredar sobre una reixa. O mengeu-vos-en alguna tal qual surti, sense esperar, són la glòria divina.
Molt bones aquestes galetes amb nutella. M'encanten. Perfectes per als meus fills. Recepta molt ben explicada. Gràcies.
ResponEliminaGràcies, Vicky!
Elimina