El regal en qüestió va ser per a la Maria, vigatana que em va fer arribar, sense demanar res a canvi, un pollastre de pagès i unes verdures del seu hort. Val a dir que el pollastre encara estava calent... acabat de matar! Sort que ho va fer ella, perquè si me'l porta viu, l'única manera que tinc de matar-lo és de gana.
Sigui com sigui, el pollastre i les verdures ja són història; jo, a canvi, com que coneixia la seva bogeria per la canyella, li vaig portar una capsa de rotlles d'aquests.
La recepta original va sortir fa uns mesos a Pequerecetas, és molt fàcil de fer i amb un momentet tens unes llaminadures delicioses per berenar, esmorzar o per anar ratant per casa a estones mortes.
Ingredients:
1 placa de pasta de full
3 cullerades de sucre normal
1 cullerada de canyella en pols
1 ou batut (o una mica de llet)
4 cullerades de sucre glacé
3 cullerades de suc de llimona
Barregem el sucre normal i la canyella en pols. Evitem la temptació de menjar-nos la barreja a cullerades (molt important). Estenem la placa de pasta de full i hi escampem la barreja. Comencem a cargolar la placa per una punta i fins al final mirant que quedi força premsada. Amb un ganivet molt esmolat, tallem espirals d'un dit de gruix (més o menys).
Posem les espirals (separades, que creixen força) a la safata de forn i les pintem amb ou batut o llet. Ho posem a coure uns 10 minuts a 220 ºC, més o menys. Ho anem mirant, que no se'ns torrin massa (recordeu que porten sucre i que es crema molt fàcilment per sota).
Mentrestant podem preparar la glaça: barregem el sucre glacé amb el suc de llimona fins que quedi una pasta homogènia. Quan surtin les espirals del forn, les pintem amb la glaça per sobre i ja ens ho podem menjar (de seguida que no cremin, clar).
xiquet que n' han d'estar de bons aquests rotllets, amb el gustet de llimona... ja m'hi trobo! Una variant a les orelletes típiques fetes així en espiral!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
uhmmmm que bocado más bueno por favor...
ResponEliminaQuin detallàs la Maria de portar-te un pollastre i verdures!!
ResponEliminaI quin agraïment més dolç que li has preparat! ;)
T'han quedat genials i són ben fàcils de fer! Ho haurem de provar!