divendres, 15 de febrer del 2013

Rotlles de fruits secs i mel



Llaminers del món, si no heu tastat la pastisseria marroquina, no sabeu què us esteu perdent...
La recepta ha sortit d'un llibre minúscul i molt prim que vam comprar a Marràqueix, és una recepta senzilla i fàcil de fer, però excel·lent al paladar i ideal pel dia que tens convidats inesperats. En aquesta ocasió la Lydia les va fer per un sopar temàtic sobre el Marroc, organitzat per Tallers Calldetenes per tombar mites i fer caure prejudicis dels nostres veïns del sud. El sopar va ser un èxit, hi va haver menjar per parar un tren (o dos), tothom va quedar satisfet i ben tip (i alguns es van emportar plats amb sobres cap a casa).
Ingredients
200 g ametlles (o cacauets) crus
200 g nous trinxades
Mitja cullerada de postres de canyella mòlta
100 g de sucre morè
150 g mantega sense sal
2 cullerades soperes d’essència de tarongina
1 paquet de 10 fulls de pasta brick (de venda a Can Cagarrina de Vic o a carnisseries halal, com la del davant del mercat municipal de Vic, on són molt més econòmiques).
Decoració
Rovell d’ou
Mel
Ametlles fregides i trinxades (opcional)
Escalfem el forn a 180ºC. Fregim amb una cullerada d’oli d’oliva les ametlles crues (o cacauets crus) i després els triturem. Ho barregem amb les nous trinxades, la canyella, el sucre, la mantega i l’essència de tarongina.
Agafem una làmina de pasta brick, li passem mantega per tota una banda (la del farcit) i hi posem part del farcit que hem preparat, sense que arribi a les vores. L’enrotllem, pressionant una mica.
Tallem el rotlle en peces d’uns 2 o 2,5 cm, les col·loquem en una safata de forn i les pintem amb rovell d’ou. Ho coem dins el forn escalfat prèviament a 180ºC durant 15 minuts. Un cop a fora, hi posem mel per sobre de cada peça. S’ha de menjar fred.

1 comentari:

Deixa'ns algun comentari :-D