dijous, 21 de novembre del 2013

Pastís de porcs

Novembre, temps d'aniversaris a casa (3, concretament)... així que toca fer pastissos! Aquest d'avui ha sortit de Pinterest, no sé la recepta original, jo el vaig veure i el vaig adaptar a ingredients que ja coneixia. Com podeu veure, és un pastís molt divertit i, sorprenentment, també és molt bo! Porta una mica de feina (especialment si no tenim gaire traça ni pràctica amb el fondant per fer els porcs), però ve que val la pena pels somriures que desperta arribant a la taula.
Ingredients:
1 bescuit ràpid (recepta aquí)
400 grams de ganache de xocolata (recepta aquí)
Crema de cacau
10-15 paquets de Kit-Kat
Fondant i complements (colorants, cola comestible, eines...)
Paciència
Comencem fent les figuretes de fondant. Jo vaig trobar divertit deixar un porquet banyant-se amb les cames dins i repenjat a la barana (el de la dreta), un altre fent el mort (desmuntat a trossets) i un capbussant-se (només ensenya el cul i la cua).
Jo vaig estar uns 40 minuts en fer-ho tot, podia haver-los fet més polits, però ja n'estava fins al capdamunt (de cara al proper pastís, caldrà posar més paciència als ingredients).
Fem un pa de pessic senzill, en un motlle petit (18 cm). El deixem refredar. Trenquem les barretes de Kit-Kat de dues en dues. Untem el pastís pels costats amb crema de cacau, així podrem enganxar-hi les barretes de Kit-Kat. Si no s'aguanten, poseu-hi un cordill per ajudar-ho a arrodonir tot.

Hi aboquem la ganache, que estigui força freda (però no totalment presa), i ho deixem a la nevera, que s'acabi de solidificar. Un cop s'hagi refredat, podem treure el cordill (si volem). Finalment, només falta posar-hi els porcs en remull. Jo vaig aprofitar per embrutar-li una mica el cul al submarinista XD
I aquí teniu una foto del tall. Com podeu veure, és un pastís contundent, feu talls prims o ningú se l'acabarà! Val la pena tenir en compte que tot i ser un pastís de mida petita, dona per unes 15 o 16 racions, com a mínim...

5 comentaris:

  1. Es veu lleugeret, sí. Ideal per portar a una caminada ;-)

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta es per triunfar. Jo la vaig fer coberta amb m&m's i lacasitos i un exit, malgrat que el meu biscuit era mès sec que el teu, que sembla tenir molt suc (perdò, vaig oblidar algunes paraules, estic fora de Catalunya fa 10 mesos). El porquet, una pena manjar-ho! Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Su, també havia vist la versió de Lacasitos i era preciosa!
      Sobre tenir suc, vols dir que era sucós XD

      Elimina
  3. Hola Ruben,

    La gent d'Osonaesfera m'han fet conèixer el teu blog.
    Resulta que estem arrencant un nou projecte i necesitem un blogger per exemple que redacti un plat de cuina mensualment amb diferents fruites i verdures.
    Com a contraprestació et donariem gratuitament el què son els ingredients.

    T'interessaria?

    Atentament,
    Albert Saus
    asaus@miltres.com

    ResponElimina

Deixa'ns algun comentari :-D